Kuukauden kasvo: ”Oto-isännöinti sitoo tekijäänsä”

Isännöinti oman toimen ohella on joskus taloyhtiölle keino saada asiat hoitumaan toivotusti. Tehtävään tarttuvan kannattaa muistaa, ettei oto-isännöinti ole kevyt pesti. Se edellyttää perinpohjaista perehtymistä ja tuo mukanaan paljon vastuuta.

KUKA?

Mika Vesterinen

Kiinteistöalan luottamustehtävät: Kiinteistöliitto Uusimaan hallituksessa 2012, Kiinteistöliiton hallituksessa 2014, Talokeskuksen hallituksessa 2015 lähtien. As Oy Aarteenetsijänkuja 10 hallituksessa vuodesta 2003, puheenjohtaja vuodesta 2007. Oto-isännöitsijä elokuusta 2019.

Koulutus: yo-merkonomi, talouspäällikkö, LKV, IAT (2021). Talotekniikkainsinöörin tutkinto loppusuoralla, Metropolia AMK

Harrastukset: koiran kanssa ulkoilu, lukeminen, matkailu, vanhan moottoripyörän entisöinti

MIKÄ?

As Oy Aarteenetsijänkuja 10, Helsinki

Rakennettu vuonna 1987, 45 huoneistoa, 79 asukasta, entinen HITAS. Neljä asuinrakennusta (luhtitalo, kaksi 3-kerroksista ja yksi 5-kerroksinen hissitalo) ja ulkorakennukset. Sijaitsee Helsingin Mellunkylän suuralueeseen (Mellunmäki, Vesala, Kontula, Vartioharju) kuuluvassa Vesalassa.

Miksi As Oy Aarteenetsijänkuja 10 päätyi oto-isännöintiin?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

1.4.2016

Isännöintiyhteisön valitseminen isännöitsijäksi

Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki (1599/2009, AOYL) poikkeaa vanhasta siltä osin, että nykyinen sallii rekisteröidyn yhteisön valitsemisen isännöitsijäksi. Aiemman lain perusteella isännöitsijäksi voitiin valita vain luonnollinen henkilö. Vaikka nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1.7.2010, on voimaanpanolaissa todettu, että yhteisön valitseminen isännöitsijäksi tulee mahdolliseksi vasta kun valtioneuvoston asetuksella on tästä säädetty.

28.5.2015

Isännöintiyrityksen valitseminen

Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki (1599/2009, AOYL) poikkeaa vanhasta siltä osin, että nykyinen sallii rekisteröidyn yhteisön, käytännössä isännöintiyrityksen, valitsemisen isännöitsijäksi. Aiemman lain perusteella isännöitsijäksi voitiin valita vain luonnollinen henkilö. Vaikka nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1.7.2010, on voimaanpanolaissa todettu, että yhteisön valitseminen isännöitsijäksi tulee mahdolliseksi vasta kun valtioneuvoston asetuksella on tästä säädetty.

21.9.2015

Isännöintiyritys 2015 -palkinto Kotkan Isännöintipalvelu Oy:lle

Isännöintiliiton Isännöintiyritys 2015 -palkinnon sai Kotkan Isännöintipalvelu Oy. Yrityksellä on suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen ote niin omassa toiminnassa kuin asiakastaloyhtiöidenkin johtamisessa. Isännöintiliitto antoi Isännöintiyritys 2015 -palkinnon Kotkan Isännöintipalvelu Oy:lle.

11.9.2014

Isännöintiala tarvitsee satoja uusia osaajia vuosittain

Irtisanomiset ruuhkauttivat median, mutta isännöintialalla suuri on tarve uusille osaajille, sillä noin puolet nykyisistä isännöitsijöistä jää eläkkeelle 10 vuoden sisällä. Työnhakijat eivät vielä ole löytäneet isännöintialaa, sillä monissa alan yrityksissä kamppaillaan rekrytointihaasteiden kanssa. Isännöintiyrityksille tehdyn talousbarometrin (2014) mukaan vain 12 % isännöintiyrityksistä oli sitä mieltä, että pätevää työvoimaa on hyvin saatavilla.