Vantaalainen lämpö on ilmastoystävällinen ja hintavakaa lämmitysratkaisu

Kiertotalousenergiayhtiö Vantaan Energia lämmittää Vantaan ilmastoystävällisesti kotimaisin polttoainein. Vantaalainen lämpö tuotetaan Jätevoimalassa kuluttajien sekajätteestä sekä Martinlaakson biovoimalassa, joka hyödyntää kotimaista biopolttoainetta. Vantaan Energia lämmittää Vantaan jo nyt kivihiilettömästi ja fossiilittomaan lämmöntuotantoon Vantaalla päästään vuonna 2026. Tämän jälkeen Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030. Vantaalainen lämpö on pääkaupunkiseudun edullisinta ja koko Suomen tasolla edullisimpien joukossa.

– Vantaan Energia on aktiivinen ilmastokysymysten ratkaisija, joka ei lepäile laakereillaan, vaan tarttui aiheeseen jo vuosikymmen sitten. Nyt pitkällisen työn hedelmiä poimitaan, ja ilmastoystävällisen lämmityksen lisäksi asiakkaamme saavat nauttia pääkaupunkiseudun edullisimmasta lämmön hinnasta. Fossiilisista polttoaineista luopuminen mahdollistaa lämmön hinnan pysymisen vakaana myös pitkälle tulevaisuuteen, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Vantaalla lämmityksen päästöt ovat laskeneet johdonmukaisesti vuosi toisensa jälkeen Vantaan Energian toteuttaessa hankkeitaan kohti päästötöntä energiantuotantoa. Vuonna 2014 käyttöönotettu Jätevoimala yhdessä vuonna 2019 käyttöönotetun Martinlaakson biovoimalan kanssa vähensivät yhtiön hiilidioksidipäästöt puoleen. Jätevoimalan laajennuksen käyttöönotto keväällä 2022 on mahdollistanut sen, että Vantaan Energian energiantuotanto on nyt kivihiiletöntä ja lämmityksen päästöt ovat laskeneet jopa 70 % kymmenen vuoden takaisesta tasosta. 

Ilmastoystävällisen lämmöntuotannon lisäksi Martinlaakson biovoimala ja Jätevoimala edistävät molemmat kiertotaloutta ja varmistavat osaltaan kotimaisen energiantuotannon huoltovarmuuden. Biovoimala käyttää polttoaineenaan kotimaista metsäpolttoainetta ja metsäteollisuuden sivutuotteita eli käytännössä haketta esimerkiksi metsien harvennushakkuista sekä kuorta ja sahanpurua puuteollisuuden hukkapaloista. Jätevoimala taas hyödyntää pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan asukkaiden syntypaikkalajiteltua sekajätettä.

– Vantaan lämmöntuotannossa ei käytetä enää tänä päivänä kivihiiltä ja viimeisistäkin fossiilisten polttoaineiden rippeistä luovutaan vuoteen 2026 mennessä. Tämän jälkeen Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030. Näillä hankkeilla varmistetaan vantaalaisen lämmön hintavakaus ja ilmastoystävällisuus pitkälle tulevaisuuteen, summaa Wallin.

Vantaan energia hintatilasto
Kaukolämmön hinnat laskettu 600 MWh vuosikulutuksella Energiaviraston tyyppikerrostalon kulutusprofiililla. Hintatilastossa esitetään tyyppirakennusten kaukolämmön verollinen hinta €/MWh siten, että maksuissa on mukana energiamaksut ja kiinteät maksut (tehomaksut) veroineen (arvonlisävero sekä polttoaineiden valmisteverot).

Vantaan Energia

Elämäsi paras energiapäätös

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.10.2016

Lämpöpumppu asennettu, minne jäivät säästöt

Pakkasten saapuessa lämmityskulut alkavat tuntua kukkarossa. Lämpöpumpun vääränlainen asennus, sijoittelu, käyttö ja huolto johtavat siihen, että tavoitellut säästöt valuvat hukkaan. Etenkin asennuksen kanssa tulee luottaa ammattilaiseen, jotta kaikki tarvittava tulee otettua huomioon ja käyttö sujuu mutkattomasti ja huoletta.

21.4.2017

Lämpöpumppujen myynti kiihtyy

Ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myynti kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yli 50 %. Maalämpöpumppujen myynti kasvoi myös reilut 5 %. Kun maalämmön kappalemäärinen kasvu painottuu isompiin pumppuihin, merkitsee se suhteessa entistä isompia uusiutuvan energian tuotantolukuja.

15.1.2018

Lämpöpumppuinvestoinnit jo puoli miljardia vuodessa

Lämpöpumppujen sekä kappalemääräinen että erityisesti euromääräinen myynti kasvoi viime vuonna. Isojen lämpöpumppujen kauppa jatkoi vilkastumistaan. Reiluun 60.000 asennettuun lämpöpumppuun investoitiin jo lähes puoli miljardia vuodessa.

5.4.2017

Aurinkosähkön kysyntä huimassa kasvussa Suomessa

Aurinkosähkön kasvaneesta kysynnästä huolimatta alan standardointi etenee hitaanlaisesti. Tässä tilanteessa osaavan, sertifioidun ammattilaisen taitojen hyödyntäminen järjestelmien asennuksessa on entistä tärkeämpää. Sertifiointi takaa ammattitaidon myös aurinkolämpö-, biolämpö- ja lämpöpumppuasennuksissa.