Asiantuntijoiden vinkit salaojaremontissa onnistumiseen

Kiinteistöliiton korjausbarometrin* mukaan lähes viidennes Suomen taloyhtiöistä näkee piharakenteiden remontin (sisältäen salaojat) tulevan eteen vuosina 2022–2026. Molarum Salaojat Oy:n järjestämässä keskustelussa viisi asiantuntijaa alan yrityksistä käy läpi taloyhtiön salaojaremontin vaiheet aina tarpeen tunnistamisesta hankkeen suunnitteluun, rahoitukseen ja toteutukseen asti.

Keskustelusta vinkit salaojaremontin eri vaiheisiin

  • Toimimattoman salaojajärjestelmän aiheuttamat ongelmat talolle
  • Salaojien kuntotutkimus
  • Mistä toimimattomat salaojat johtuvat vs. miten salaojajärjestelmä rakennetaan nykyisin
  • Remontin rahoitus
  • Hankesuunnittelu ja valvonta ja vinkit suunnittelijan valintaan
  • Tarjouspyynnön laatiminen ja vinkit urakoitsijan valintaan
  • Urakkasopimus
  • Remontin toteutus ja takuu

Webinaarissa keskustelemassa ovat toimitusjohtaja Lasse Aaltonen salaojien kuntotutkimukseen erikoistuneesta Saloton Oy:stä, projektipäällikkö Roope Sell korjausrakentamiseen keskittyvästä insinööritoimisto Contrust Oy:stä, aluejohtaja Markus Souru Oma Säästöpankista sekä Molarum Salaojat Oy:n tekninen johtaja Joonas Kumpula ja taloyhtiöasiantuntija Tuomas Mustonen.

Faktat taloyhtiöiden salaojaremonteista

  • Salaojaongelmat koskevat erityisesti ennen 90-lukua rakennettuja taloyhtiöitä
  • Vasta 2000-luvulla rakennusmääräyksiä tiukennettiin ulkorakenteiden kosteuden kestävyyden osalta, tätä aiemmin tehdyissä salaojituksissa usein puutteellisia rakenteita tai heikkolaatuisia materiaaleja
  • Toimimaton salaojajärjestelmä altistaa taloyhtiön perustukset ja kellarin kosteuden vaikutuksille, mikä voi pitkään jatkuessa johtaa kosteus- ja homeongelmiin sekä laajempiin korjauksiin
  • Taloyhtiön salaojaremontin kustannukset vaihtelevat laajalti taloyhtiön koosta, korjaustarpeesta sekä maaperästä riippuen. Pienemmissä taloyhtiöissä puhutaan alle 50 000 € remontista, isommissa taloyhtiöissä hintalappu voi nousta satoihin tuhansiin euroihin

Linkki webinaariin  https://molarum.fi/salaojawebinaari/

Lisätietoja
Molarum Salaojat Oy
Tuomas Mustonen
Taloyhtiöasiantuntija
044 0558 084
tuomas.mustonen@molarum.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Molarum Salaojat Oy

Molarum Salaojat Oy on taloyhtiöiden ja kiinteistöjen johtava salaoja-, sadevesi- ja infrasaneerausten palveluyhtiö. Yrityksellä on kokemusta yli 1700 hankkeen toteutuksesta. Olemme mukana kaikissa kaivuutyötä vaativissa kiinteistön ulkopuolisten järjestelmien saneeraushankkeissa, asiantuntijana sekä toteuttajana.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

rakennuskustannukset

16.9.2022

Kustannukset rajoittavat vuokra-asuntojen rakentamista

Rakennuskustannusten arvioidaan vaikeuttavan uusien vuokra-asuntojen rakentamista, selviää Raklin vuokra-asuntobarometrista. Ammattimaiset toimijat kuitenkin jatkavat sijoitustensa kasvattamista epävarmoista ajoista huolimatta.

sukittaminen

5.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miksi sukittaminen kannattaa viemäreiden saneerauksessa?

Isännöintiliiton webinaarissa pureuduttiin yhdessä Picote Groupin asiantuntijoiden kanssa siihen, miten taloyhtiö voi hyötyä viemärisukituksesta. Mitä viemärisukitushanke käytännössä tarkoittaa, mitä taloyhtiö voi odottaa urakalta ja kuinka sukitushankkeesta syntyy yhtiölle hyötyjä?

Picote

suurten asuinrakennusten

14.10.2022

Suurten asuinrakennusten energiansäästövinkit ammattilaisille

Motiva, Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto kertovat kiinteistöammattilaisille vinkkejä suurten asuinrakennusten energiansäästöön. Ensimmäisenä kannattaa pienentää yleisten tilojen lämpötiloja ja tarkistaa ilmanvaihto.

tarjouspyyntöön panostus

9.9.2022

Tarjouspyyntöön syytä panostaa

Taloyhtiön kannattaa tehdä tarjouspyyntö laajaan korjaushankkeeseen vasta sitten, kun on tehty purku- ja korjaustyöselvitys kaikkine piirustuksineen ja liitteineen. Jos tarjouspyynnön tekeminen tuottaa hankaluuksia, kannattaa kysyä apua Kiinteistöliiton neuvonnasta.