Joka kahdeksas kiinteistöyhdistys talousrikoksen kohteena Ruotsissa

Kaksitoista prosenttia Ruotsin bostadsrätt-tyyppisistä kiinteistöyhdistyksistä on joutunut talousrikoksen kohteeksi viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana, Tukholman kiinteistönomistajien järjestön Fastighetsägarna Stockholmin mukaan. Asiasta kertoo Fastighetstidningenin verkkolehti.

Järjestö vaatiikin nyt vahvempaa suojaa yhdistyksille. Sweco tutki bostadsrätt-yhdistysten haavoittuvuutta talousrikoksia kohtaan järjestön toimeksiannosta. Raportista ilmenee, että 3000 bostadsrätt-yhdistystä on viiden vuoden kuluessa kärsinyt talousrikollisuudesta. Se tarkoittaa, että asia on koskettanut noin 113 000 kotitaloutta.

Ruotsin bostadsrätt-asunnot ovat eräänlainen suomalaisen asumisoikeusasunnon ja omistusasunnon välimuoto ja ylivoimaisesti yleisin tapa ”omistaa” kerrostaloasunto länsinaapurissa. Ruotsin lainsäädäntö jättää talousasioiden valvonnan paljolti asukkaiden vapaaehtoisen toiminnan varaan. Fastighetsägarna Stockholm pitää tätä ongelmana.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkolehdestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.3.2018

Ruotsin asuntomarkkinat putoavat vielä, mutta eivät vaikuta Suomeen, ennustaa Danske Bank

Pohjoismaiden taloudet kasvavat kaikki hyvää noin parin prosentin vauhtia. Asuntomarkkinat viilentävät Ruotsin taloutta, mutta maan asuntomarkkinoiden ongelmat eivät ole leviämässä muihin Pohjoismaihin. Danske Bankin tuoreen Nordic Outlook -katsauksen mukaan Suomen talous kasvaa samassa tahdissa Pohjoismaiden kanssa tänä ja ensi vuonna.

9.1.2020

Are kasvaa lisää Ruotsissa

Talotekniikkakonserni Are on ostanut lisää ruotsalaista talotekniikkaosaamista. Keskiviikkona Are ilmoitti ostavansa Etelä-Ruotsissa toimivan Climat80 Gruppenin, kirjoittaa Kauppalehti. Climat80 Gruppenin liikevaihto on noin 66 miljoonaa euroa ja se työllistää 400 henkeä.

14.8.2018

Suomalainen peseytyy ja rentoutuu – Saksassa ja Venäjällä saunassa hikoillaan myrkyt pois

Suomi tunnetaan saunakansana, mutta saunoa osataan muuallakin. Suomalaisen sauna- ja spa-yhtiö Harvian teettämässä kyselytutkimuksessa selvitettiin saunomistapoja Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Venäjällä. Tutkimustulosten mukaan suomalaiset saunovat paljon ja perinteisesti, kun muualla maailmassa saunasta haetaan yhä useammin arjen ylellisyyttä ja uutta teknologiaa.

1.4.2016

Talonomistajista taloyhtiöihin – Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry juhlii tänä keväänä 120-vuotista taivaltaan. Vuonna 1896 perustettu yhdistys on yksi Suomen Kiinteistöliiton perustajajäsenistä. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin maaliskuun alussa Talonomistajista taloyhtiöihin – Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta -kirja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti