Isännöitsijäbarometri: työhyvinvoinnissa parannettavaa

Tuoreen selvityksen mukaan isännöitsijöiden työssä jaksamisessa on isoja eroja. Neljäsosa isännöitsijöistä voi työssään hyvin, mutta reilu kolmannes isännöitsijöistä kamppailee jaksamisongelmien kanssa.

Isännöintiyrityksen sisäisen yhteistyön lisääminen on selvityksen mukaan avaintekijä henkilöstön tukemisessa. Isännöitsijäbarometri osoittaa, että isännöitsijät pitävät tärkeänä hyvää johtamista: selkeitä tavoitteita, parempaa töiden organisointia ja palautetta.

– Yrityksessä tarvitaan selkeät prosessit, jotta työntekijän ei tarvitse joka kerta selvittää ja miettiä, miten joku asia tehdään. Näin jokainen myös tietää, mitä häneltä odotetaan ja johtaminenkin on yksinkertaisempaa, sanoo johtaja Juha-Pekka Manninen Isännöintiliitosta.

Hyvinvoiva henkilökunta, hyvä tiimityö ja toimivat prosessit näkyvät asiakkaille parempana ja nopeampana palveluna. Jatkossa tulevat menestymään ne yritykset, joissa henkilökunnasta huolehditaan vastuullisesti.

– Alkuvuodesta haastattelimme isännöintiyritysten johtajia. Kävi selvästi ilmi, että isännöintiyrityksissä esimiehillä ja johtajilla on liian vähän aikaa johtamiseen ja kehittämiseen. Aikaa saa lisää kehittämällä toimintaa systemaattiseen suuntaan, kertoo johtaja Marjut Joensuu Isännöintiliitosta.

Isännöinti on vaativa ja monipuolinen ala, eikä yksi ihminen millään voi osata kaikkea. Alalla on paljon mikroyrityksiä, mutta harva isännöitsijä tekee työtään yksin. Pienessä yrityksessä tiimi voi koostua alihankkijoista ja yhteistyöverkostoista.

Isännöintiliitto teki Isännöitsijäbarometrin kesäkuussa 2018 ja siihen vastasi 134 isännöintialan ammattilaista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

esteettömyyttä parantaviin muutoksiin

2.1.2023

Osakkeenomistaja voi parantaa esteettömyyttä

Asuinrakennusten korjaamisessa tulee huomioida esteettömyys. Taloyhtiöllä ei ole automaattista velvollisuutta muutosten teettämiseen vastikevaroin. Osakkeenomistaja voi parantaa huoneiston ja rakennuksen esteettömyyttä myös omalla kustannuksellaan.

Tilaajille

ise-ehdot

7.9.2023

Isännöinnin sopimusehtoja uudistetaan

Isännöinti- ja manageeraussopimuksiin yleisesti sovellettavien ISE-ehtojen uudistustyö on käynnissä. Muutoksista neuvottelevat Isännöintiliitto, Kiinteistöliitto, RAKLI ja Isännöinnin Auktorisointi ISA.

isännöintipalkkioiden muutokset

22.9.2023

Isännöintipalkkioiden muutokset käsiteltävä taloyhtiön hallituksessa

Isännöintiyrityksen hinnankorotusesitys täytyy käsitellä taloyhtiön hallituksessa ja kirjata päätös pöytäkirjaan. Isännöintipalkkioiden muuttaminen on sopimusasia, joten hintojen muutos vaatii molempien osapuolten hyväksynnän.

11.9.2023

Millä perusteella isännöitsijän voi vaihtaa?

Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus ja valinta tehdään enemmistöpäätöksenä. Joskus isännöitsijä halutaan kuitenkin syystä tai toisesta vaihtaa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon irtisanomisaika ja sopimusehdot.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti