ISA ry sai asiamiehen

Isännöinnin Auktorisointi ISA ry valvoo isännöinnin laatua. Vasta aloittanut asiamies Antti Kumpulainen painottaa isännöinnin osaamista sekä toimialan avoimuutta ja eettisyyttä.

Osaava ja laadukas isännöinti on avainasemassa huolehtimassa suomalaisten asuntovarallisuudesta, näkee isännöinnin laatua valvovan Isännöinnin Auktorisointi ISA ry:n asiamiehenä aloittanut Antti Kumpulainen.

– Keskeistä on isännöinnin osaaminen. On tärkeää, että kouluttautumista ja oppimista tapahtuu uran varrella koko ajan.

Vuonna 1987 perustettu Isännöinnin Auktorisointi ISA ry ylläpitää ja kehittää isännöinnin auktorisointijärjestelmää. Yhdistys auktorisoi isännöitsijöitä ja isännöintiyrityksiä ja valvoo niiden toimintaa. Yhdistyksen tavoitteena on koko isännöintialan laadun parantaminen.

ISA:n perustajajärjestöjä ovat Suomen Kiinteistöliitto ry ja Suomen Isännöintiliitto ry.

Kumpulaisella on usean vuoden tausta  isännöintialan tehtävistä. ISA:n asiamiehenä hän haluaa painottaa etenkin laajaa läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja eettistä toimintaa koko isännöintitoimialalla.

– Näitä asioita viedään eteenpäin yhtenä rintamana taustajärjestöjen kanssa ja tehdään ISA:a entistä tunnetummaksi niin isännöintialalle kuin isännöinnin asiakkaillekin, Kumpulainen sanoo.

ISA:n puheenjohtaja Krister Ilvonen uskoo asiamiehen vahvistavan yhdistyksen roolia kiinteistöalalla.

– ISA:lla on yhä tärkeämpi rooli isännöintialan laadun nostamisessa ja luottamuksen rakentamisessa alaan. Nyt ISA:lla on ensimmäistä kertaa kokopäiväinen palkattu työntekijä, mikä tuo uutta voimaa laatutyöhön, Ilvonen sanoo.

ISA-yhteisöön kuuluu 195 isännöintiyritystä ja -toimipaikkaa. ISA-yrityksen merkin saa vain yritys, joka läpäisee puolueettoman auditoinnin. Siinä tarkastellaan koko toiminnan laatua: yrityksen toimintatapoja, niiden kehittämistä ja vastuullisuutta.

Yksittäinen isännöitsijä voi auktorisoitua osoittamalla täyttävänsä pätevyysvaatimukset ja läpäisemällä tentin.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.5.2015

Isännöintiyrityksen valitseminen

Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki (1599/2009, AOYL) poikkeaa vanhasta siltä osin, että nykyinen sallii rekisteröidyn yhteisön, käytännössä isännöintiyrityksen, valitsemisen isännöitsijäksi. Aiemman lain perusteella isännöitsijäksi voitiin valita vain luonnollinen henkilö. Vaikka nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1.7.2010, on voimaanpanolaissa todettu, että yhteisön valitseminen isännöitsijäksi tulee mahdolliseksi vasta kun valtioneuvoston asetuksella on tästä säädetty.

1.4.2016

Isännöintiyhteisön valitseminen isännöitsijäksi

Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki (1599/2009, AOYL) poikkeaa vanhasta siltä osin, että nykyinen sallii rekisteröidyn yhteisön valitsemisen isännöitsijäksi. Aiemman lain perusteella isännöitsijäksi voitiin valita vain luonnollinen henkilö. Vaikka nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1.7.2010, on voimaanpanolaissa todettu, että yhteisön valitseminen isännöitsijäksi tulee mahdolliseksi vasta kun valtioneuvoston asetuksella on tästä säädetty.

10.5.2017

Isännöitsijä

Isännöitsijän rooli taloyhtiön hoidossa on keskeinen. Isännöitsijä huolehtii kiinteistön ja rakennusten pidosta ja hoitaa yhtiön muuta päivittäistä hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Hallituksen eräs keskeisimpiä tehtäviä on pitää huolta siitä, että taloyhtiöllä on mahdollisimman pätevä ja ammattitaitoinen isännöitsijä.

23.6.2015

Tarkkuus on valttia isännöitsijäntodistusta laadittaessa

Yksi isännöitsijän tärkeistä tehtävistä on isännöitsijäntodistuksen antaminen. Isännöitsijäntodistus on asiakirja, josta ilmenevät keskeisimmät asunto-osakeyhtiötä, osakkeita ja osakehuoneistoa koskevat tiedot. Osakkeenomistajalle on isännöitsijäntodistuksella merkitystä muun muassa asunto-osakkeiden kaupassa, luotonannossa ja asuntoa vuokrattaessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti