ISA ry sai asiamiehen

Isännöinnin Auktorisointi ISA ry valvoo isännöinnin laatua. Vasta aloittanut asiamies Antti Kumpulainen painottaa isännöinnin osaamista sekä toimialan avoimuutta ja eettisyyttä.

Osaava ja laadukas isännöinti on avainasemassa huolehtimassa suomalaisten asuntovarallisuudesta, näkee isännöinnin laatua valvovan Isännöinnin Auktorisointi ISA ry:n asiamiehenä aloittanut Antti Kumpulainen.

– Keskeistä on isännöinnin osaaminen. On tärkeää, että kouluttautumista ja oppimista tapahtuu uran varrella koko ajan.

Vuonna 1987 perustettu Isännöinnin Auktorisointi ISA ry ylläpitää ja kehittää isännöinnin auktorisointijärjestelmää. Yhdistys auktorisoi isännöitsijöitä ja isännöintiyrityksiä ja valvoo niiden toimintaa. Yhdistyksen tavoitteena on koko isännöintialan laadun parantaminen.

ISA:n perustajajärjestöjä ovat Suomen Kiinteistöliitto ry ja Suomen Isännöintiliitto ry.

Kumpulaisella on usean vuoden tausta  isännöintialan tehtävistä. ISA:n asiamiehenä hän haluaa painottaa etenkin laajaa läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja eettistä toimintaa koko isännöintitoimialalla.

– Näitä asioita viedään eteenpäin yhtenä rintamana taustajärjestöjen kanssa ja tehdään ISA:a entistä tunnetummaksi niin isännöintialalle kuin isännöinnin asiakkaillekin, Kumpulainen sanoo.

ISA:n puheenjohtaja Krister Ilvonen uskoo asiamiehen vahvistavan yhdistyksen roolia kiinteistöalalla.

– ISA:lla on yhä tärkeämpi rooli isännöintialan laadun nostamisessa ja luottamuksen rakentamisessa alaan. Nyt ISA:lla on ensimmäistä kertaa kokopäiväinen palkattu työntekijä, mikä tuo uutta voimaa laatutyöhön, Ilvonen sanoo.

ISA-yhteisöön kuuluu 195 isännöintiyritystä ja -toimipaikkaa. ISA-yrityksen merkin saa vain yritys, joka läpäisee puolueettoman auditoinnin. Siinä tarkastellaan koko toiminnan laatua: yrityksen toimintatapoja, niiden kehittämistä ja vastuullisuutta.

Yksittäinen isännöitsijä voi auktorisoitua osoittamalla täyttävänsä pätevyysvaatimukset ja läpäisemällä tentin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

20.7.2022

Omatoimi-isännöitsijä on paljon vartija

Omatoimi-isännöitsijällä eli oto-isännöitsijällä on paljon vastuuta. Hänen täytyy tuntea asunto-osakeyhtiölaki ja ymmärtää hallintoa, taloutta ja kiinteistön ylläpitoa. Oto-isännöitsijän tehtävään ei pidä lähteä kylmiltään.

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

27.7.2022

Oto- vai ammatti-isännöinti, kumpi sopisi yhtiöömme?

Oikeanlaisen isännöinnin valinta on yksi taloyhtiön hallituksen tärkeimmistä päätöksistä. Isännöitsijän on oltava osaava ja luotettava, jotta taloyhtiö voi toimia tehokkaasti, taloudellisesti ja suunnitelmallisesti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti