Firan kahden viikon putkiremontti rantautuu Turkuun

Fira Ketterä -putkiremontti laajenee pääkaupunkiseudulta koko maahan. Turku on ensimmäinen etappi.

Rakennusalaa uudistavan Fira-konsernin putkiremontteihin keskittynyt tytäryhtiö Fira Palvelut on sopinut ensimmäisestä pääkaupunkiseudun ulkopuolella toteutettavasta Fira Ketterä -putkiremontista. Putkiremonttimalli sai viime marraskuussa paljon huomiota, kun Fira Palvelut toteutti roihuvuorelaisessa kerrostalossa putkiremontin vain kahden viikon asumishaitalla. Turun ensimmäinen Ketterä-remontti tehdään keskustassa, osoitteessa Eerikinkatu 36.

– Aloitamme taloyhtiön kanssa hankesuunnittelun, joka kestää syksyn ajan. Vielä emme osaa sanoa kuinka nopea itse remontista tulee, mutta taloyhtiön tavoitteena on asumishaitta-ajan selkeä lyhentäminen tavanomaisesta kolmesta kuukaudesta, sanoo Fira Palveluiden toimitusjohtaja Sami Kokkonen.

Fira Palvelut toimii pääkaupunkiseudulla, mutta Fira Ketterä -malli on saanut aikaan paljon kysyntää myös muualta Suomesta. Fira ei toteuta Turussa remonttia itse vaan hankesuunnittelun jälkeen remontille etsitään ja kilpailutetaan paikalliset toimijat. Putkiremontti toteutetaan allianssimallilla, joka tarkoittaa sitä, että projektin osapuolet tekevät alusta asti yhteistyötä ja sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin esimerkiksi aikataulun osalta.

Eerikinkadun remonttikohde on vuonna 1971 valmistunut kahdeksankerroksinen kiinteistö, jossa on 60 asuntoa. Se tekee remontista tähän mennessä suurimman Fira Ketterä -putkiremonttikohteen. Remontin uskotaan valmistuvan ensi vuoden aikana.

– Kiinnostus palvelukonseptia kohtaan on ollut vahvaa marraskuun pilotista lähtien. Marraskuun aikana saimme 100 tarjouspyyntöä. Nyt meillä on -tilauksia jo toistakymmentä, yli puolet hankkeistamme on nimenomaan Fira Ketterä -mallin avulla toteutettavia, Kokkonen toteaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

viemärisukitus picote

1.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viemärisukitus As Oy Markkinatie 7 Helsinki oli menestys

As Oy Markkinatie 7:n viemäriputket saneerattiin sukittamalla Helsingin Malmilla keväällä 2022. Remontti oli Picotelle niin sanottu perusremontti, eikä yllätyksiä tullut. Asukkaat kiittelivät ripeästi ja mallikkaasti sujunutta remonttia, ja asentajille tarjottiin kakkuakin.

Picote

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

energiayhteisö

26.9.2023

Energiayhteisö tuo säästöä osakkaan sähkölaskuun

Vantaalaisen As Oy Rautaluhdin katoille rakennettiin aurinkovoimala, jonka tuottamaa energiaa käytetään taloyhtiön sähkönkulutuksen kattamiseen. Ylijäämäenergia jaetaan osakkaiden kesken. Jakaminen onnistuu paikallisen verkkoyhtiön perustaman virtuaaliverkon kautta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti