Enemmistö taloyhtiöistä on yhä paperiajassa

On ainakin yksi paikka, jossa digiaika ei ole vielä alkanut: taloyhtiöt. Niissä tiedonvaihto pyörii yhä pitkälti papereilla ja lappusilla. Isännöintiliitto korostaa, että verkkosivut ja sähköinen viestiminen helpottaisivat elämää kymmenissä tuhansissa taloyhtiöissä ja parantaisivat asukkaiden luottamusta yhtiöihinsä.

Taloyhtiöiden osakkaat ja asukkaat toivovat lisää viestintää, avoimuutta ja mahdollisuuksia palautteenantoon kaikissa viimeaikaisissa tutkimuksissa. Yksi tehokas keino helpottaa tiedonsaantia on siirtää tietoa verkkoon taloyhtiösivuille.

Hyvät taloyhtiösivut tarjoavat asukkaille ajantasaista tietoa taloyhtiön asioista, mutta myös ennakoivia ohjeita ja neuvontaa. Dokumentit, kuten remontinaikaiset ohjeet asukkaille, saunavuorot tai perusteet autopaikkojen jakoon, löytyvät kootusti verkkosivuilta, ja kukin asukas saa ne sieltä silloin kun tarvitsee.

Isännöintiyritysten talousbarometri 2015 -kyselyyn vastanneista yrityksistä 2/3 katsoo, että tarve taloyhtiöiden kotisivupalvelulle kasvaa. Yli puolet aikoo myös kehittää sivujensa sisältöä.

Erilaisia valmiita taloyhtiösivuportaaleja on markkinoilla monenlaisia. Taloyhtiön hallituksen on hyvä muistaa, että sivut ovat maksullinen palvelu.

–  Luotettavana viestintäkanavana taloyhtiösivuja voidaan pitää vasta silloin, kun palvelun tarjoaa suoraan isännöintiyritys. Tällöin voidaan olla varmoja siitä, että palvelua ylläpidetään säännöllisesti eikä vain silloin, kun yksittäinen osakas kiireiltään ehtii. Taloyhtiösivujen ylläpito on isännöinnin taloyhtiölle tekemää työtä, jonka kustannuksista on sovittava hallituksen ja isännöinnin kesken, Isännöintiliiton digipalvelupäällikkö Henrik Tuhkanen sanoo.

Asukkailla on usein hyviä omia kehitysideoita siitä, miten taloyhtiötä tulisi kehittää. Ilman kunnon viestikanavaa ne jäävät hyödyntämättä. Kaikki eivät kuitenkaan vielä käytä verkkoa tai sosiaalista mediaa. Osa asukkaista voi jäädä keskustelun ulkopuolelle.

–  Kehitysideoille olisi viisasta tarjota oma paikkansa taloyhtiösivuilla, ja sieltä hallitus voisi ottaa ideoita käsittelyyn. Postiluukkukyselyitä ja -tiedotteita tarvitaan kuitenkin myös tulevaisuudessa, jotta viestit tavoittavat kaikki asukkaat, Tuhkanen sanoo.

Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton ja oikeusministeriön viestintäsuositus taloyhtiöille julkaistaan Kiinteistö 2015 -messuilla 18. marraskuuta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

hoitovastikkeet kasvussa

28.3.2023

Taloyhtiöiden hoitovastikkeet kovassa kasvussa

Hoitokulujen nousu uhkaa useamman kuin joka viidennen taloyhtiön maksukykyä, selviää Kiinteistöliiton kyselystä. Vastikerästit ovat kuitenkin pysyneet maltillisina, eikä valtaosa yhtiöistä ole joutunut perimään ylimääräisiä vastikkeita.

esteettömyys

8.9.2022

Esteettömyyskorjauksiin tulossa muutoksia

Kiinteistöliitto kannattaa hallituksen kaavailemia muutoksia asunto-osakeyhtiölakiin. Etenkin luonnosteltu esitys esteettömyyttä parantavia korjauksia koskevan päätöksenteon helpottamisesta sujuvoittaisi taloyhtiön yhteisiin tiloihin tehtäviä esteettömyysremontteja.

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti