Enemmistö taloyhtiöistä on yhä paperiajassa

On ainakin yksi paikka, jossa digiaika ei ole vielä alkanut: taloyhtiöt. Niissä tiedonvaihto pyörii yhä pitkälti papereilla ja lappusilla. Isännöintiliitto korostaa, että verkkosivut ja sähköinen viestiminen helpottaisivat elämää kymmenissä tuhansissa taloyhtiöissä ja parantaisivat asukkaiden luottamusta yhtiöihinsä.

Taloyhtiöiden osakkaat ja asukkaat toivovat lisää viestintää, avoimuutta ja mahdollisuuksia palautteenantoon kaikissa viimeaikaisissa tutkimuksissa. Yksi tehokas keino helpottaa tiedonsaantia on siirtää tietoa verkkoon taloyhtiösivuille.

Hyvät taloyhtiösivut tarjoavat asukkaille ajantasaista tietoa taloyhtiön asioista, mutta myös ennakoivia ohjeita ja neuvontaa. Dokumentit, kuten remontinaikaiset ohjeet asukkaille, saunavuorot tai perusteet autopaikkojen jakoon, löytyvät kootusti verkkosivuilta, ja kukin asukas saa ne sieltä silloin kun tarvitsee.

Isännöintiyritysten talousbarometri 2015 -kyselyyn vastanneista yrityksistä 2/3 katsoo, että tarve taloyhtiöiden kotisivupalvelulle kasvaa. Yli puolet aikoo myös kehittää sivujensa sisältöä.

Erilaisia valmiita taloyhtiösivuportaaleja on markkinoilla monenlaisia. Taloyhtiön hallituksen on hyvä muistaa, että sivut ovat maksullinen palvelu.

–  Luotettavana viestintäkanavana taloyhtiösivuja voidaan pitää vasta silloin, kun palvelun tarjoaa suoraan isännöintiyritys. Tällöin voidaan olla varmoja siitä, että palvelua ylläpidetään säännöllisesti eikä vain silloin, kun yksittäinen osakas kiireiltään ehtii. Taloyhtiösivujen ylläpito on isännöinnin taloyhtiölle tekemää työtä, jonka kustannuksista on sovittava hallituksen ja isännöinnin kesken, Isännöintiliiton digipalvelupäällikkö Henrik Tuhkanen sanoo.

Asukkailla on usein hyviä omia kehitysideoita siitä, miten taloyhtiötä tulisi kehittää. Ilman kunnon viestikanavaa ne jäävät hyödyntämättä. Kaikki eivät kuitenkaan vielä käytä verkkoa tai sosiaalista mediaa. Osa asukkaista voi jäädä keskustelun ulkopuolelle.

–  Kehitysideoille olisi viisasta tarjota oma paikkansa taloyhtiösivuilla, ja sieltä hallitus voisi ottaa ideoita käsittelyyn. Postiluukkukyselyitä ja -tiedotteita tarvitaan kuitenkin myös tulevaisuudessa, jotta viestit tavoittavat kaikki asukkaat, Tuhkanen sanoo.

Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton ja oikeusministeriön viestintäsuositus taloyhtiöille julkaistaan Kiinteistö 2015 -messuilla 18. marraskuuta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.5.2016

Joka toisella taloyhtiöllä on korjaushanke tänä vuonna

Runsaalla puolella taloyhtiöistä on kuluvana vuonna suunnittelussa tai toteutuksessa korjausrakentamishanke. Korjausrakentaminen on edelleen hienoisessa kasvussa. Voimakkainta kasvu on pääkaupunkiseudulla.

18.7.2018

Millainen kannatus yhtiökokouspäätökseen tarvitaan?

Yhtiökokouksen päätökset tehdään harvoin yksimielisesti. Jos päätösehdotuksia on useita, niistä äänestetään. Asunto-osakeyhtiölaissa on säädetty siitä, millaisiin päätöksiin tarvitaan esimerkiksi enemmistön tai määräenemmistön kannatus.

17.11.2016

Korjausrakentamisen kasvu jatkuu pääkaupunkiseudulla

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometri ennakoi korjausrakentamisen kasvua pääkaupunkiseudulla ja eteläisessä Suomessa. Sen sijaan Itä- ja Pohjois-Suomessa odotukset ovat muuta maata heikommat. Kyselyyn vastanneista 2100 taloyhtiöstä joka kolmannella on kuluvana vuonna käynnissä korjaushanke, vaikka taloustilanteen katsotaan jarruttavan hankkeiden käynnistymistä.

28.11.2019

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometri: Lievää kasvua korjausrakentamiseen vuonna 2020

Korjausrakentamisbarometrin tulokset povaavat varovaista kasvua taloyhtiöiden korjaamiseen vuonna 2020. Kiinteistöliiton korjausrakentamisen Ilmapuntari osoittaa positiivista saldolukua pk-seudulla, muualla Etelä-Suomessa sekä Pohjois-Suomessa. Näillä alueilla oli hienoisesti enemmän vastaajia, jotka ilmoittavat yhtiönsä korjausten olevan ensi vuonna kuluvaa vuotta suurempia kuin niitä, jotka arvioivat korjausten supistuvan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti