Rautakaupan myynti kasvoi poikkeuksellisen paljon kriisin aikana

Rautakaupan myynti kasvoi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana huomattavasti. Koronakriisin aikainen huhti-kesäkuun myynnin kasvu perustuu etenkin kuluttajamyyntiin. Rakennus- ja sisustuskaupan yhdistys RASI ry:n tilastojen mukaan kasvua kertyi jopa kahdeksan prosenttia.

Kasvua tuki toimialan kyky reagoida koronan tuomiin rajoitteisiin. Rautakaupan alalla reagoitiin nopeasti muuttamalla toimintatapoja kaupankäynnin jatkumiseksi saumattomasti. Verkkokauppojen lisäksi alalla kehitettiin uusia etäpalvelumalleja.

Kotona oleilu ja vapaa-ajan lisääntyminen sai ihmiset panostamaan kotiensa viihtyvyyteen ja turvallisuuteen tänä keväänä tavallista enemmän. Rautakaupan merkitys korostui kriisiaikana kodin kunnon ylläpidossa ja välttämättömien korjaustarvikkeiden saatavuuden mahdollistajana, kertoo RASI ry:n toiminnanjohtaja Minna Liuksiala.

Myynnin rakenteesta näkyy, että asiakkaat keskittyivät suurten ja kalliiden rakennusurakoiden sijaan korjaamiseen ja pieniin pintaremontteihin. Huhti-kesäkuussa erityisesti piha ja puutarha sekä vapaa-ajan tuotteiden myynti kasvoi jopa yli 23 prosenttia. Isommissa remonteissa ja korjauksissa käytettävien rakennustarvikkeiden myynti jäi maltillisemmaksi, Liuksiala sanoo.

Yhdistys toivoo hallitukselta toimia, joilla varmistetaan rakentamisen ja remontoinnin työllisyyden ja aktiivisuuden jatkuminen myös kevään jälkeen. Tukimuodoista kotitalousvähennys mahdollistaa monille kotien tarpeelliset korjaukset, ylläpitää osaltaan toimialan aktiivisuutta ja työllisyyttä sekä toimii osaltaan harmaan talouden kitkemisessä.

Lue lisää RASI ry:n tiedotteesta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjaushankkeen takuuaika

12.8.2022

Kaupallinen yhteistyö

Ota nämä asiat huomioon taloyhtiön remontin takuuaikana

Taloyhtiön korjaushankkeen takuuaika alkaa, kun remontin valmistumisen jälkeen kiinteistö on hyväksytty vastaanotetuksi. Taloyhtiön kannattaa olla tarkkana siitä, että takuuaikana ilmenneiden vikojen ja puutteiden korjaus sisältyy takuuseen.

Raksystems

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

24.2.2022

Rakentaminen ja remontoiminen ei ole koskaan ollut näin kallista

Vihtiläisellä hirsirakentajalla Pasi Nissisellä ei ole ollut koskaan näin paljon töitä, vaikka puun hinta on kallistunut korona-aikana lähes 60 prosenttia ja pelti 150 prosenttia. – Kohta pelti alkaa olla kalliimpaa kuin kulta. Tarvikkeiden osuus saattaa olla remontin urakkahinnasta jopa 60 prosenttia, Nissinen toteaa Vihdin Uutisissa.

sähkökatkot

27.10.2022

Näin varaudut sähkökatkoihin

Sähköpulan takia voidaan tulevana talvena joutua tekemään lyhyitä sähkökatkoja. Niihin on hyvä varautua etukäteen esimerkiksi 72 tunnin kotivaralla ja säästämällä sähköä. Tärkeintä on pysyä rauhallisena.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti