Rautakaupan myynti kasvoi poikkeuksellisen paljon kriisin aikana

Rautakaupan myynti kasvoi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana huomattavasti. Koronakriisin aikainen huhti-kesäkuun myynnin kasvu perustuu etenkin kuluttajamyyntiin. Rakennus- ja sisustuskaupan yhdistys RASI ry:n tilastojen mukaan kasvua kertyi jopa kahdeksan prosenttia.

Kasvua tuki toimialan kyky reagoida koronan tuomiin rajoitteisiin. Rautakaupan alalla reagoitiin nopeasti muuttamalla toimintatapoja kaupankäynnin jatkumiseksi saumattomasti. Verkkokauppojen lisäksi alalla kehitettiin uusia etäpalvelumalleja.

Kotona oleilu ja vapaa-ajan lisääntyminen sai ihmiset panostamaan kotiensa viihtyvyyteen ja turvallisuuteen tänä keväänä tavallista enemmän. Rautakaupan merkitys korostui kriisiaikana kodin kunnon ylläpidossa ja välttämättömien korjaustarvikkeiden saatavuuden mahdollistajana, kertoo RASI ry:n toiminnanjohtaja Minna Liuksiala.

Myynnin rakenteesta näkyy, että asiakkaat keskittyivät suurten ja kalliiden rakennusurakoiden sijaan korjaamiseen ja pieniin pintaremontteihin. Huhti-kesäkuussa erityisesti piha ja puutarha sekä vapaa-ajan tuotteiden myynti kasvoi jopa yli 23 prosenttia. Isommissa remonteissa ja korjauksissa käytettävien rakennustarvikkeiden myynti jäi maltillisemmaksi, Liuksiala sanoo.

Yhdistys toivoo hallitukselta toimia, joilla varmistetaan rakentamisen ja remontoinnin työllisyyden ja aktiivisuuden jatkuminen myös kevään jälkeen. Tukimuodoista kotitalousvähennys mahdollistaa monille kotien tarpeelliset korjaukset, ylläpitää osaltaan toimialan aktiivisuutta ja työllisyyttä sekä toimii osaltaan harmaan talouden kitkemisessä.

Lue lisää RASI ry:n tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

2.12.2022

Varo kuumaa vettä sähkökatkon aikana

Lämmintä vettä ei tule käyttää sähkökatkon aikana, muistuttaa Kiinteistöliitto Uusimaa. Putkistoon voi katkon aikana päästä liian kuumaa vettä, jolloin hanasta voi tulla jopa sata-asteista vettä. Myös vesivahingon riski on suuri.

sähkökatkot

27.10.2022

Näin varaudut sähkökatkoihin

Sähköpulan takia voidaan tulevana talvena joutua tekemään lyhyitä sähkökatkoja. Niihin on hyvä varautua etukäteen esimerkiksi 72 tunnin kotivaralla ja säästämällä sähköä. Tärkeintä on pysyä rauhallisena.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti