Mitä Suomi pohtii remontoinnissa?

K-Raudan syyskuussa lanseeraama Remonttineuvonta osoittautui suosituksi. Kysymyksiä on tullut puhelimitse ja sähköisesti, jopa 200 viikossa. Eniten suomalaisia mietityttävät asuinhuoneisiin, kylpyhuoneisiin ja keittiöihin liittyvät kysymykset.

Kysymysten suosituimmat aiheet ovat asuinhuoneet 32 % (lattiat, seinät, katot), kylpyhuoneet ja sauna 26 % sekä keittiöt 25 %.

– Yleensä kysyjät ovat suunnittelemassa vähän suurempaa remonttia ja kaipaavat apua remontin toteutustavan suunnitteluun. Myös hyvin yksinkertaiset aloittelijoiden kysymykset ovat hyvin yleisiä. Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että Remonttineuvonta on osoittautunut tarpeelliseksi, K-Raudan Remonttineuvonnan Mikko Juva sanoo.

Monet kysymyksistä liittyvät asuinhuoneistojen pintakäsittelyyn ja maalaamiseen.

Yksi kysytyimmistä on, voiko keittiön välitilan laatoitusta maalata, kun vanha väri ei enää miellytä. Kyllä sitä voi maalata ja maalina kannattaa käyttää sellaista kaakeleille soveltuvaa maalia, joka ei joudu kovalle kulutukselle.

– Toinen hyvin yleinen kysymys on, millä saunan lauteet voi maalata. Suosittelemme lauteiden vahaamista helpoimpana ja ehkä myös käytön kannalta parhaana vaihtoehtona Juva lisää.

Runsaasti kysymyksiä tulee seinälle ripustamisesta.

– Aivan aluksi selvitetään seinämateriaali ja se määrittää sitten sen, minkälainen kiinnike ja työtapa sille materiaalille soveltuu, Juva kertoo.

K-Rauta.fi-sivustolla julkaistaan yleisimmät Remonttineuvontaan tulleet kysymykset vastauksineen. Omaan kysymykseensä voi siis löytää vastauksen tästä osoitteesta.

K-Rauta toteuttaa neuvontapalvelun yhdessä Peruskorjaamisen ja Rakentamisen kehittämiskeskus PRKK ry:n kanssa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

viemärisukitus picote

1.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viemärisukitus As Oy Markkinatie 7 Helsinki oli menestys

As Oy Markkinatie 7:n viemäriputket saneerattiin sukittamalla Helsingin Malmilla keväällä 2022. Remontti oli Picotelle niin sanottu perusremontti, eikä yllätyksiä tullut. Asukkaat kiittelivät ripeästi ja mallikkaasti sujunutta remonttia, ja asentajille tarjottiin kakkuakin.

Picote

senioritalo

23.3.2023

Senioritalo taistelee tulvia vastaan

As Oy Kangasalan Hopeaharju koki toissa kesänä mittavat tulvavahingot, kun vesi nousi sen varastotiloihin. Taloyhtiön hallitus alkoi etsiä ratkaisuja, joilla tulvat saataisiin estettyä tulevaisuudessa. Kaupunkitulvat tulevat lisääntymään ilmastonmuutoksen ja maa-alueiden asfaltoinnin myötä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

graffiti

29.9.2023

Graffiti seinässä? Toimi näin

Talojen seinien ilkivaltainen töhriminen lisääntyy Suomessa. Graffitit ovat monelle taloyhtiölle toistuva riesa. Graffitin ilmestyessä seinään taloyhtiön täytyy tehdä rikosilmoitus, poistaa töhry mahdollisimman nopeasti ja suojata seinän pinta.

hyvä sähkösopimus

6.10.2023

Hyvä sähkösopimus pelasti As Oy Nunnanmetsän hintashokilta

Rahoitus- ja hoitovastikkeiden nousu on ollut viimeisen vuoden aikana huimaa. Monet As Oy Nunnanmetsän asukkaat ovat kuitenkin selviämässä hintojen noususta ennakoitua helpommin, kun sähkön hinnan nousu jäi lyhytaikaiseksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti