Tarvitaanko Ruotsissa kiinteistörahoitusministeri ?

Fastighetstidningen kysyi kolmelta Ruotsin kiinteistö- ja asuntomarkkinoiden vaikuttajalta, pitäisikö Ruotsin tulevassa hallituksessa olla valtiovarainministeriössä erillinen ministeri kiinteistöjen – lähinnä asuntojen – rahoitusta pohtimaan.

Kukaan kolmesta Fastighetstidningenin verkkolehdessä vastanneesta ei pitänyt omaa ministeriä tarpeellisena.

Fastighetsägarnan toimitusjohtaja Reinhold Lennebo totesi, että olisi kylläkin hyvä, että asuntoasioita käsittelisi ministeri, jolla on painoarvoa hallituksessa.

Asuntoministeri vuosilta 2010-2014, Stefan Attefall halusi, että hallitus ottaa kokonaisvaltaisen otteen asuntokysymyksestä, ja pää-, valtiovarain-, asunto-, ympäristö- ja sosiaaliministereillä on yhteinen strategia.

Kiinteistökehitysyrityksen toimitusjohtaja Ragnhild Backman puolestaan sanoi, että on toki erittäin tarpeellista, että hallituksessa on osaamista taloudessa, ympäristöasioissa ja rakentamisessa, mutta erityinen ministeri ei ole tarpeen.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkosivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

kylmäkellareista

21.11.2022

Kuka päättää kylmäkellareista luopumisesta?

Taloyhtiöiden kylmäkellarit ovat nykyään usein vähäisellä käyttöasteella, mutta kuluttavat kuitenkin paljon sähköä. Jos taloyhtiö haluaa luopua kylmäkellarista, sen on ensin selvitettävä yhtiöjärjestyksestä, ovatko tilat juridisesti yhtiön vai osakkaiden hallinnassa.

Tilaajille

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

toimiva polkupyörävarasto

2.6.2023

Millainen on toimiva polkupyörävarasto?

Taloyhtiön koon mukaan mitoitettu, käytännöllisesti toteutettu ja asukkaiden kannalta hyvin toimiva polkupyörävarasto on harvinaisuus. Oululaisesta As Oy Oulun Lyhdystä sellainen löytyy. Pyörävarastoon voi saada lisää tilaa hävittämällä hylätyt pyörät.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti