Yksi asukas ei voi kaataa taloyhtiön sähkölukkohanketta

Sähkölukkojen tietosuoja on puhuttanut Suomessa viime aikoina. Vastikään eräs taloyhtiö sai apulaistietosuojavaltuutetulta huomautuksen siitä, että sähkölukkojärjestelmän kautta ovenavauksista kerättävät tiedot ovat henkilötietoja, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Apulaistietosuojavaltuutettu Jari Råmanin päätöksen mukaan taloyhtiö ei kertonut henkilötietojen käsittelystä avaimia käyttäville asukkaille yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) velvoittamalla tavalla.

Tietosuoja-asetus ei kuitenkaan estä sähkölukkojärjestelmän käyttöä, vaikka sillä kerättäisiin henkilötietoja ja yksi tai useampi asukas vastustaisi sitä. Omaisuuden suojaaminen voi ylittää yksittäisen käyttäjän vastustamiseen liittyvän oikeuden, Råman sanoo.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti