Yksi asukas ei voi kaataa taloyhtiön sähkölukkohanketta

Sähkölukkojen tietosuoja on puhuttanut Suomessa viime aikoina. Vastikään eräs taloyhtiö sai apulaistietosuojavaltuutetulta huomautuksen siitä, että sähkölukkojärjestelmän kautta ovenavauksista kerättävät tiedot ovat henkilötietoja, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Apulaistietosuojavaltuutettu Jari Råmanin päätöksen mukaan taloyhtiö ei kertonut henkilötietojen käsittelystä avaimia käyttäville asukkaille yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) velvoittamalla tavalla.

Tietosuoja-asetus ei kuitenkaan estä sähkölukkojärjestelmän käyttöä, vaikka sillä kerättäisiin henkilötietoja ja yksi tai useampi asukas vastustaisi sitä. Omaisuuden suojaaminen voi ylittää yksittäisen käyttäjän vastustamiseen liittyvän oikeuden, Råman sanoo.

Lue lisää täältä.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

7.5.2020

Uusi tietopankki avaa taloyhtiön kunnossapitovastuita

Osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuut ovat kestopuheenaihe taloyhtiöissä. Kuka maksaa kosteusvaurion korjauskustannukset? Saako rivitalopihalle rakentaa varaston?

23.5.2017

Taloyhtiön hallitus ja tehtävät

Asunto-osakeyhtiön hallituksen tehtäväksi on säädetty huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksella on siten taloyhtiön asioiden yleinen hoitovelvollisuus. Hallitus toimii toimeenpanevana toimielimenä ja voi lisäksi itsenäisesti päättää tehtäviinsä kuuluvista asioista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti