EU:n yleinen tietosuoja-asetus

Uusimmat artikkelit

31.8.2020

Yksi asukas ei voi kaataa taloyhtiön sähkölukkohanketta

Sähkölukkojen tietosuoja on puhuttanut Suomessa viime aikoina. Vastikään eräs taloyhtiö sai apulaistietosuojavaltuutetulta huomautuksen siitä, että sähkölukkojärjestelmän kautta ovenavauksista kerättävät tiedot ovat henkilötietoja, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Apulaistietosuojavaltuutettu Jari Råmanin päätöksen mukaan taloyhtiö ei kertonut henkilötietojen käsittelystä avaimia käyttäville asukkaille yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) velvoittamalla tavalla.

21.11.2019

Taloyhtiön hallituksen uudet tehtävät

Taloyhtiön hallituksen tehtävät määräytyvät asunto-osakeyhtiölain ja muun lainsäädännön perusteella. Vuoden 2019 alussa hallitus sai vastuulleen uusia tehtäviä, joiden hoitamiseen on nyt ollut melkein vuosi aikaa totutella. Vuoden alusta tuli voimaan laki huoneistotietojärjestelmästä.

24.9.2019

Kiinteistöliitto kaipaa tietosuoja-asetukseen käytännönläheisiä soveltamisohjeita

EU:n tietosuoja-asetus on luettavuudeltaan haastava ja jättää paljon tulkinnanvaraa. Kiinteistöalalla kaivataankin kiperästi lisää asumiseen liittyviä käytännönläheisiä soveltamisohjeita, esittää Kiinteistöliitto oikeusministeriölle tietosuoja-asetuksen toimivuudesta antamassaan lausunnossa. Kiinteistöliitto toteaa lausunnossaan, että kiinteistöalalla on koettu hyvin vähän lisähyötyä aiempaa henkilötietolakia tiukemmasta sääntelystä, mutta tietosuoja-asetuksesta mediassa käyty keskustelu on kuitenkin lisännyt tietoutta tietosuoja‐asioista ja tietoturvasta kiinteistöalalla. Tietosuoja‐asioiden hoito ja hallinta on tullut sekä […]