Vuoden Putkiremontti -palkinto Vahaselle

Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry:n jakama Vuoden Putkiremontti -palkinto jaettiin Korjausrakentaminen 2017 -tapahtumassa. Voittajaksi nousi vantaalaisen AS Oy Kaarenkeijun teettämä putkiremontti, jonka projektinjohdosta ja suunnittelusta Vahanen vastasi.

Vahasen putkiremonttiosaaminen on viime aikoina saanut paljon kiitosta. Vuoden Putkiremontti –palkinnon Vahanen voitti jo kolmatta kertaa ja toista vuotta peräkkäin. Vahanen oli myös suunnittelijana viime vuoden lopulla paljon julkisuutta saaneessa, Roihuvuoressa tehdyssä kahden viikon putkiremontissa.

Ennakoinnilla kilpailun voittoon

Vuoden Putkiremontti -tuomaristo kehui erityisesti putkiremontin hyvää ennakointia ja huolella tehtyä suunnittelua. As Oy Kaarenkeijussa suunnittelu alkoi kuusi vuotta ennen remonttia ja se antoi taloyhtiölle aikaa vertailla erilaisia toteutustapoja ja urakoitsijoita. Taloyhtiöön kuului neljä asuinrakennusta ja 200 asuntoa.

Putkiremontti toteutettiin tavoitehintaisena projektinjohtourakkana, missä panostettiin taloyhtiön, suunnittelijoiden ja urakoitsijan yhteistyöhön poikkeuksellisen aikaisin jo suunnitteluvaiheessa. Urakka valmistui kaksi kuukautta etuajassa ja remontti alitti alkuperäisen kustannusarvion. Taloyhtiö on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Hankkeen projektinjohto, hankesuunnittelu, toteutussuunnittelu, urakan kilpailutus ja korjaustyön valvonta hoidettiin Vahanen PRO Oy:n PutkiremonttiPlus-palvelumallilla. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Tuomo Tirkkonen ja isännöintiä hoitaa Louhelan Huolto Oy. Pääurakoitsijana hankkeessa toimi Fira Palvelut Oy.

– Kehitämme PutkiremonttiPlus-palvelua jatkuvasti entistäkin asukaslähtöisemmäksi. Uusimmat lanseerauksemme ovat Remonttirekka ja asukkaiden oma tukihenkilö, Remonttikaveri, jotka helpottavat asukkaiden putkiremonttiarkea, kertoo kohteen suunnittelusta vastannut Vahanen PRO:n projektipäällikkö Atte Stambej.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

vanhojen osakeasuntojen hinnat

27.10.2023

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat heinä-syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 7,3 prosenttia edellisestä vuodesta ja 2 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kertoo Tilastokeskus. Erityisesti hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla. Uusien asuntojen kauppa käy yhä heikosti.

osakeluettelon siirto

29.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Osakeluetteloiden siirron takaraja lähestyy

Osakeluettelon siirto on taloyhtiöille pakollista ja maksutonta vuoden 2023 loppuun mennessä, mutta vasta 40 prosenttia taloyhtiöistä on siirtänyt osakeluettelonsa. Maanmittauslaitokselta saa tukea osakeluettelon siirtoon. Vuoden 2023 takaraja ei koske yksittäisiä osakkaita.

Maanmittauslaitos

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti