Vesimittari näyttää väärin – tarkista nämä asiat

vesimittarit

Taloyhtiön kannattaa varmistua huoneistokohtaisen vesimittauksen luotettavuudesta jo järjestelmän käyttöönottovaiheessa. Asennusvirheet ovat asiantuntijan mukaan yleisiä, ja tekniikkakin voi pettää. Myös kulutustietojen säännöllinen seuranta on tärkeää.

As Oy Helsingin Kesäniityn hallitus havahtui vesilaskutuksen epäselvyyksiin noin puolitoista vuotta sitten yhden huoneiston omistajanvaihdoksen yhteydessä. Asunnon myyjän mielestä tasauslasku ei voinut pitää paikkaansa, mutta asia saatiin sovittua. Asukkaiden keskuudessa alkoi kuitenkin herätä epäilyksiä vesilaskujen oikeellisuudesta.

– Viime keväänä pyysimme isännöitsijää toimittamaan edellisen vuoden tasauslaskutustiedot hallitukselle. Niitä ei tarvinnut katsoa kuin viisi minuuttia huomatakseen, että ne olivat ihan päin seiniä, hallituksen jäsen Heikki Nikali puuskahtaa.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

6.7.2022

Pienellä on etunsa

Mikkelissä sijaitseva rivitaloyhtiö As Oy Riviparkko on pieni, mutta toimiva. Riviparkossa pienuus on etu, sillä kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyöllä taloyhtiötä saadaan kehitettyä paremmaksi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

20.10.2022

Näin tarkistat ilmanvaihdon toiminnan ja säädöt

Energiatehokkaasti toimiva ilmanvaihto säästää sekä lämpöä että sähköä. Siksi järjestelmän toiminta ja asetukset kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja säätää energiaa säästävämmäksi.

grilli kesä

12.8.2022

Muista puhdistaa grilli kesän päätteeksi

Grillikauden päätteeksi on hyvä puhdistaa ja tarkistaa grilli huolellisesti. Grilleistä aiheutuu vuosittain kymmeniä vakavia tulipaloja, kun grilliin pudonnut rasva syttyy palamaan. Rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä, vaan se täytyy tukahduttaa.