Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousu prosentin luokkaa

Vuoden 2019 toisella neljänneksellä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat olivat nousseet koko maassa 1,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Suurinta nousu oli pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Turussa vuokrat olivat nousseet 1,5 ja Vantaalla 1,7 prosenttia vuoden 2018 toiseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla kasvu oli keskimäärin 1,5 ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella keskimäärin 1,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana vuokrataso nousi pääkaupunkiseudulla 0,6 ja muualla Suomessa 0,3 prosenttia. Vuodesta 2015 lähtien vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla 6,0 ja muualla Suomessa 5,0 prosenttia.

Keskivuokra neliömetriltä oli pääkaupunkiseudulla 19,1 ja muualla Suomessa 12,8 euroa, uusien vuokrasuhteiden osalta vastaavasti 20,6 ja 13,4 euroa neliöltä. Suurista kaupungeista kallein keskivuokra oli Helsingissä, 20,3 euroa neliöltä ja halvin Oulussa, 12,8 euroa neliöltä.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

20.4.2023

Vuokrien nousu taittui pääkaupunkiseudulla ja Tampereella

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia tammi-maaliskuussa vuodentakaiseen nähden, kertoo Tilastokeskus. Vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,0 ja muualla Suomessa 2,1 prosenttia.

asuntojen hintojen

6.4.2023

Danske Bank: asuntojen hintojen lasku pysähtyy

Danske Bankin asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hinnat laskevat hieman kesää kohden, mutta kääntyvät loppuvuonna jo nousuun. Pankki ennustaa patoutuneen kysynnän kääntävän uudisrakentamisen kasvuun.

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti