Väestönsuojaa voi ylläpitää omin voimin tai ostopalveluna

taloyhtiön väestönsuojan ylläpito

Taloyhtiön väestönsuojan perusylläpito on hoidettavissa omin avuin tai kiinteistöhuollon tuella. Vaativammissa korjauksissa kannattaa turvautua suojausalan ammattilaisiin.

Kiinteistönomistajan on pidettävä väestönsuoja laitteineen ja välineineen sellaisessa kunnossa, että se pystytään ottamaan käyttöön 72 tunnin eli kolmen vuorokauden sisällä. Näin sanoo pelastuslaki. Käyttöönottopykälä on peruslähtökohta määriteltäessä, mitä palveluja tai toimenpiteitä tarvitaan suojan toimivuuden varmistamiseksi.

Teknisistä vaatimuksista ja laitteiden kunnossapidosta on säädetty tarkemmin sisäministeriön asetuksella. Laitteet tulee huoltaa ja niiden toimintakunto tarkastaa vähintään 10 vuoden välein, ja tarkastuksesta on laadittava pöytäkirja. Tiiveyskoe on keskeinen osa tarkastusta.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Anders Adlercreutz / RKP

RKP:n Anders Adlercreutzin vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

väestönsuoja

17.5.2022

Taloyhtiö, tunne väestönsuojasi

Taloyhtiöiden väestönsuojat ovat vuosikymmenien ajan olleet lähinnä varastokäytössä. Ukrainan sota on nostanut ne jälleen ajankohtaisiksi. Taloyhtiön hallituksen on hyvä tuntea väestönsuojavelvoitteet myös rauhan aikana.