Teräväpiirtokanavat saa näkymään mökilläkin

Tavallisella antennilla Yleisradion teräväpiirtokanavat saa näkymään Etelä-Suomessa ja suurten kaupunkien ympäristössä, mutta nykyaikaisella satelliittiantennilla YLE 1 HD ja YLE 2 HD näkyvät häiriöttömästi syrjäisimmässäkin erämaassa.

Suurten televisioiden myynti on kasvanut huimasti tämän vuoden aikana, mutta Viestintäviraston toukokuussa julkaiseman selvityksen mukaan niistä talouksista, joissa vastaanotetaan tv-lähetyksiä pelkästään antenniverkon kautta, vain 37 prosentilla on teräväpiirto-ohjelmien katselun mahdollistava DVB-T2-vastaanotin. *

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n puheenjohtajan, järvenpääläisen antenniurakoitsija Martti Kempin mielestä tämä on vähän säälikin, sillä suuri ja laadukas televisio pääsee täysiin oikeuksiinsa vasta teräväpiirto- eli HD-kanavia katsoessa.

– Osaltaan tämä johtuu siitä, että Yleisradion teräväpiirtokanavat näkyvät tällä hetkellä vain DNA:n lähetysverkossa, mikä ei kata vielä läheskään koko Suomea. Samalla monet ovat kuitenkin unohtaneet, että satelliittiantennit ovat erinomaisen hyvä ja helppo vaihtoehto teräväpiirtokuvan täysin häiriöttömään vastaanottoon, tuhansia satelliittiantenneja asentanut Kemppi kertoo.

Canal Digital vastaa Yleisradion kanavien TV1 HD ja TV2 HD satelliittijakelusta. Palvelusta veloitetaan 14,90 euroa kuukaudessa.

– Valitettavasti Canal Digital ei välitä Yle Fem -kanavaa teräpiirtomuodossa satelliittiin. Yleisradio on luvannut lähettää Rion olympialaisista 615 tuntia ohjelmaa, josta TV2 esittää 380 tuntia ja Yle Fem 235 tuntia, Kemppi kertoo.

Antenniverkon HD-kanavien näkyvyysalueet on helppo tarkastaa verkosta löytyvistä näkyvyysaluekartoista. DNA:n teräväpiirtolähetysten vastaanotto edellyttää VHF-antennia.

– VHF antennin tunnistaa siitä, että sen poikittaiset elementit ovat noin 50 – 60 cm pitkiä ja niitä on runkoputkessa luokkaa kymmenen kappaletta. Lähetysalueen raja-alueilla kuvan häiriötön vastaanotto saattaa vaatia mastovahvistimen käyttöä, Kemppi kertoo.

Lisätietoja teräväpiirtokanavien häiriöttömästä vastaanotosta saat verkosta sekä Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n jäsenyrityksiltä.

*) Juttua muokattu 5.7. klo 13:35. Poistettu virheellinen lause: ”Viestintäviraston toukokuussa julkaiseman selvityksen mukaan niistä antennitalouksista, joista teräväpiirtotelevisio jo löytyy, vain 37 prosenttia on suunnannut antenninsa kohti HD-lähetinmastoja.” Viestintäviraston selvitys ei kuitenkaan liittynyt antenneihin. Pahoittelemme Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n tiedotteessa ollutta virhettä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

1.8.2017

Satelliittilähetysten katselu yleistyy

Suomalaisten antenniurakoitsijoiden mukaan satelliittiantenneja on asennettu tänä kesänä selvästi aiempaa enemmän. Satelliittilautasella myös kotimaiset teräväpiirtokanavat saa näkymään mökilläkin erinomaisella kuvanlaadulla. Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n jäsenyritysten mukaan suurin syy satelliittiantennien kysynnän tämänhetkiseen kasvuun on antenniverkon maksukanavien näkyvyysalueen supistuminen.

11.3.2015

Ennätysmäärä hakijoita kiinteistönarvioijien auktorisointikokeeseen

Kerran vuodessa järjestettävä AKA-koe eli auktorisoitujen kiinteistönarvioijien koe keräsi tänä vuonna hakijoita ennätysmääräisesti 42 hakijaa. Kokeen käytännön järjestelyistä vastaava Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunnan auktorisointijaosto hyväksyi kokeeseen kelpoisiksi 34 hakijaa. Kokeeseen osallistuvalta hakijalta vaaditaan alalle soveltuva korkeakoulututkinto sekä vähintään kolme vuotta alan työkokemusta. Mikäli hakijalla on jokin muu alalle soveltuva koulutus, vaaditaan työkokemusta vähintään viisi vuotta.

28.4.2015

Suomen suosituimmat remontit

Remonttien kilpailutukseen erikoistunut palvelu on tilastoinut ja analysoinut tuhansien remonttitarjouspyyntöjen perusteella Suomen suosituimmat remontit. Nyt varsinkin keväällä remontoidaan yhä enemmän ja ihmiset ovat enenevissä määrin valmiita tilaamaan ammattilaisen hoitamaan remontointityöt. Suomessa uudisrakentaminen on jäissä, mutta kuluttajien ja taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut kuitenkin suhteellisen varmana.

10.6.2015

Rakentamisen syvin lama voi olla takana

Rakentamisen vaikein lama ja työttömyys saattaa olla jo takana. Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan uusimmat tiedot osoittavat sekä asunto- että infrakentamisen elpymistä. Kesäkuussa 2015 toteutettu Rakennusteollisuus RT:n asuntotuotantokysely osoittaa, että asuntorakentaminen elpyy.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti