TE: Arvotalojen remontit vaikeita rakennusliikkeille

Jotkin rakennusliikkeet ovat ryhtyneet jopa karttamaan arvotalojen remontteja niiden huonon ennakoitavuuden takia, kertoo Talouselämä.

Helsingin keskustan arvotalot ovat lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan hankalia, koska työn laajuutta on vaikea ennakoida. LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä sanoo Talouselämän artikkelissa, että ”kohteista ei tiedä, mitä kaikkea siellä voi olla ja millaiset putket ovat. Vastaan voi tulla asbestia ja rakenteita, jotka eivät kestä saneerausta. Ne on rakennettu yksilöllisesti joten ne ovat yksilöllisiä kohteita”. Hän kehottaakin urakoitsijoita varautumaan tähän laskutusperusteissaan ja välttämään arvokohteiden remonteissa tarpeen mukaan kiinteähintaisia urakoita.

Rakennusteollisuus ry:n vanhempi asiantuntija Hannu J. Mäkinen lisää, että vaativia korjausrakentamisen kohteita tekevien joukko on suppea. Varauksellisesti suhtaudutaan erityisesti kohteisiin, joissa on paljon kulttuurihistoriallisia arvoja ja muun muassa Museoviraston suojeluvaatimuksia.

Rakennusliike Asko Kokkosen toimitusjohtaja Asko Kokkonen kertoo puolestaan, että arvokohdeprojekteja on ryhdytty karttelemaan. Projektit ovat hänen mukaansa ihan oma maailmansa ja kohteiden rakenteet mitä sattuu. Hän kritisoi myös tilanteita, joissa tilaajapuolen yhteistyökyky jättää toivomisen varaa ja kehoittaakin urakoitsijoita kirjaamaan ja dokumentoidaan arvokohdeprojektien kulun erityisen tarkasti.

Lue lisää Talouselämän artikkelista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

talokeskus 100 vuotta

20.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Talokeskus – kiinteistöjen huolenpitoa 100 vuotta

Suomen Talokeskus täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Se on maan vanhin kiinteistöjen ylläpidon ja rakentamisen asiantuntija. Talokeskus tarjoaa huolenpitoa kiinteistön koko elinkaarelle tarkastuksista suunnittelu- ja energiapalveluihin.

Suomen Talokeskus Oy

kattoremontti

24.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön tulee tietää kattoremontista

Kattoremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Jokainen taloyhtiö kokee sen elinikänsä aikana sekä pienemmässä että isommassa mittakaavassa. Lue tästä, miten tässä tärkeässä remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Raksystems

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Matias Mäkynen / SDP

SDP:n Matias Mäkysen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti