Tarkista sähkölaitteesi!

Elämme vuodenaikaa, jolloin sähkölaitteet ovat kovassa käytössä moneen eri käyttötarkoitukseen. Normaalikulutuksessa olevien sähkölaitteiden lisäksi sesonkituotteet kaivetaan varastosta tai ovat vielä hankinnassa.

Safetumin turvallisuusasiantuntija Minna Rintoo kehoittaa tarkistamaan jouluvalojen päiväyksen ja kunnon.

”Paljon on käytössä jopa 10 vuotta vanhoja jouluvaloja, joiden parhaat päivät on nähty. Oikosulkujen vaara moninkertaistuu vuosi vuodelta.” Toiseksi huomioitavaksi asiaksi jouluvalojen yhteydessä Rintoo nostaa sähkölaitteiden ylikuumenemisen riskin. ”Voi miettiä, kannattaako jouluvalot pitää päällä silloin kun on pitempiä aikoja poissa kotoa.”

Vialliset laitteet pois käytöstä

Sähkölaitteiden oikosulun välttämiseksi ehjiin ja toimiviin sähkölaitteisiin sijoittaminen on järkevää.

”Vialliset ja kuluneet sähkölaitteet voivat aiheuttaa ikäviä yllätyksiä.” Rintoo kertoo. Kehoittaako turvallisuusasiantuntija siis kuluttajia päivittämään sähkölaitteensa säännöllisesti? ”Näinkin voisi sanoa”, Rintoo naurahtaa ja jatkaa vakavoituen ”Se on pieni summa siihen verrattuna, minkälaisilta vaurioilta sillä pystyy välttymään.”

Ostamisen yhteydessä sähkölaitteen jännitteet tulisi tarkistaa.

”Varsinkin ulkomaisista verkkokaupoista ostaessa, esimerkiksi Kiinasta, CE-merkintä tuotetiedoissa kertoo, että tuote täyttää Euroopan unionin oleelliset vaatimukset ja sitä saa myydä Euroopassa.”

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.7.2023

Tuhoeläimet ovat kesämökkien ikävä riesa

Perusteellinen tupatarkastus on tarpeen, kun kesämökki otetaan käyttöön pitkään tyhjillään olon jälkeen. Jyrsijät ja tuhoeläimet aiheuttavat rakennukselle pahimmassa tapauksessa suuriakin vahinkoja.

kiinteistöverouudistus

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

rakentamisen

16.3.2023

Rakentamisen kallistuminen nostaa monen kiinteistöveroa

Rakentamisen kustannukset ovat nousseet, mikä nostaa monen kiinteistönomistajan veroja. Kiinteistöveron muutoksen määrä ei kuitenkaan ole kaikilla veronmaksajilla sama, sillä siihen vaikuttavat monet asiat.

11.9.2023

Millä perusteella isännöitsijän voi vaihtaa?

Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus ja valinta tehdään enemmistöpäätöksenä. Joskus isännöitsijä halutaan kuitenkin syystä tai toisesta vaihtaa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon irtisanomisaika ja sopimusehdot.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti