sähkölaite

Uusimmat artikkelit

sähkölaitteesta

2.3.2023

Sähkölaitteesta alkaneet palot lisääntyivät viime vuonna

Sähkölaitteesta tai sähköasennuksesta alkaneiden tulipalojen määrä on lisääntynyt kahdessa vuodessa noin parilla sadalla, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Eniten paloja saa alkunsa lieden huolimattomasta käytöstä.

30.10.2019

Huonokuntoisessa sähkölaitteessa ja -asennuksessa kytee turvallisuusriski

Ikääntynyt, kulunut tai likainen sähkölaite tai -asennus voi aiheuttaa tulipalon tai tapaturman. Sähköstä syttyy vuosittain Suomessa noin 2 500 sähköpaloa eli tulipaloa, johon palokunta hälytetään paikalle. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on julkaissut Kodin sähkölaitteiston kunnossapito -oppaan.

31.8.2018

Huolimattomuus on liian usein sähköpalon syynä

Muhiiko kotonasi sähköpalon riski? Sähkölaitteiden ja -asennusten aiheuttamia tulipaloja syntyy vuosittain runsaat pari tuhatta.  Moni niistä olisi vältettävissä yksinkertaisin toimenpitein – käyttämällä sähkölaitteita oikein sekä tarkastamalla niiden kunto säännöllisesti.

11.6.2018

Pientaloasujat tarvitsevat opastusta ja taloteknisiä energiapalveluja

Kuluttajien odotetaan jo lähivuosina olevan aktiivisia toimijoita sähkömarkkinoilla.  Asennetasolla uudet ratkaisut kiinnostavat, mutta käytännössä hankintoja ei ole vielä juuri tehty, koska helppokäyttöisiä palveluita tai yleistä tietoa ei ole ollut vielä riittävästi tarjolla. Osa pientaloasujista tuntee huonosti sähkönkäyttöään eikä edes sähkösopimuksen kilpailutus ole kovin yleistä, vaikka sillä olisi saatavissa selvää säästöä.

10.8.2017

Kiinteistön sähköjärjestelmän ennakoiva kunnossapito on riskienhallintaa, jolla ehkäistään mittavia vahinkoja

Kiinteistön sähköjärjestelmän kunnosta kannattaa huolehtia. Huonokuntoinen sähköjärjestelmä voi aiheuttaa vakavan henkilövahingon, sähköiskun tai tulipalon sekä pitkäaikaisen tuotantokeskeytyksen.  Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kehottaa kiinteistön omistajia ja vuokralaisia ennaltaehkäisemään vahinkoja ja häiriöitä ennakoivalla kunnossapidolla, ei pelkästään korjaamaan jo vikaantuneita asennuksia ja laitteita. Työpaikoilla, yritysten tuotantotiloissa, toimisto- ja liikerakennuksissa ja julkisissa tiloissa tulisi sähköjärjestelmän kunnosta huolehtia ennakoivasti.

30.6.2017

Suojaa sähkölaitteet ja rakennukset ukkosilta

Nykyaikaiset sähkölaitteet sisältävät ukkosylijännitteille herkkiä komponentteja. Salaman aiheuttamat laitevahingot ovatkin lisääntyneet viime vuosina. Tämän vuoksi uusissa sähköliittymissä vaaditaan ylijännitesuojia ukkosvahingoille alttiimmilla alueilla.

27.6.2017

Onhan myös kotisi valmis kesään? – Tarkista nämä, ennen kuin suuntaat lomalle

Moni suomalainen aloittaa kesälomansa kesä-heinäkuun vaihteessa. Osa lähtee ulkomaille, toiset suuntaavat mökille. Kun asetat kotisi sähkölaitteet kesäsäätöihin ennen lomamatkaa, säästät sähkölaskussa ja vältät yllättävät tuhot.

13.6.2017

Kodinkoneiden energiamerkinnöistä yksinkertaisempia

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina aiempaa selkeämmät energiamerkinnät, joiden myötä kuluttajat pystyvät helpommin valitsemaan energian kulutuksen kannalta tehokkaampia sähkölaitteita ja siten vähentämään energiankulutusta. Uusi energiatehokkuusasteikko nykyisille ja uusille kodinkoneille Kätevää ja selkeää informaatiota kuluttajille Uudet merkinnät käyttöön aikaisintaan vuoden 2019 lopussa Mepit hyväksyivät uudet A-G-asteikon energiamerkinnät osoittamaan kodinkoneiden energiatehokkuutta äänin 535 puolesta, 46 vastaan ja 79 […]

27.3.2017

Sähköpaloissa kuoli viime vuonna 21 ihmistä

Vuosi 2016 oli sähköpalokuolemien osalta synkkä vuosi: kuudessatoista palossa kuoli yhteensä 21 ihmistä ja kahdessa tulipalossa menehtyi yhteensä viisi lasta. Edellisvuonna sähköpalokuolemia oli 16, ja 2010-luvulla uhreja on ollut keskimäärin 15 vuodessa. Sähköpalolla tarkoitetaan tulipaloa, joka saa alkunsa sähkölaitteesta tai -laitteistoista.

30.11.2016

Tarkista sähkölaitteesi!

Elämme vuodenaikaa, jolloin sähkölaitteet ovat kovassa käytössä moneen eri käyttötarkoitukseen. Normaalikulutuksessa olevien sähkölaitteiden lisäksi sesonkituotteet kaivetaan varastosta tai ovat vielä hankinnassa. Safetumin turvallisuusasiantuntija Minna Rintoo kehoittaa tarkistamaan jouluvalojen päiväyksen ja kunnon.