Tampere kasvaa kohisten

Tampereen keskustassa aloitetaan ensi vuonna sekä monitoimiareenan että raitiovaunulinjan rakennustyöt, kertoo Aamulehti. Myös Eteläpuiston asemakaava tulee lautakuntakäsittelyyn vuodenvaihteessa.

Tampereen talousjohtaja Jukka Männikkö kertoo uutisessa, että Tampereen kaupunki suunnittelee rakennushankkeiden suuret linjat, investoinnit ja maankäytön 15 vuotta eteenpäin.  Seuraavan kymmenen vuoden aikana kaupunki ja liikelaitokset varautuvat puolentoista miljardin euron rakennushankkeisiin. Summa ei kuitenkaan Aamulehden haastatteleman Jukka Männikön mukaan tule toteutumaan kokonaan.

Tampereella on paljon suuria ja kunnianhimoisia rakennushankkeita: Raitovaunut, Eteläpuisto, monitoimiareena, Asemakeskus… Rantatunneli valmistui jo, etuajassa.

Aamulehti kertoo, että Tampere on Suomen suurten  kaupunkien joukossa silti vähävelkainen: Tampereella on ensi vuonna lainaa asukasta kohti noin 2 500 euroa. Tampere varautuu voimakkaaseen väestönkasvuun rakentamalla vuosittain 1 900 uutta asuntoa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntokauppa käänne parempaan

29.11.2023

Asuntokauppa käy edelleen heikosti

Asuntokaupassa ei ole tapahtunut kauan odotettua käännettä parempaan. Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin lokakuussa 10 prosenttia vähemmän vanhojen asuntojen kauppoja kuin vuotta aikaisemmin. Tampereella uudisasuntojen kauppa käy hyvin.

20.4.2023

Vuokrien nousu taittui pääkaupunkiseudulla ja Tampereella

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia tammi-maaliskuussa vuodentakaiseen nähden, kertoo Tilastokeskus. Vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,0 ja muualla Suomessa 2,1 prosenttia.

aurinkovoimalan hankinta

5.10.2023

Ota nämä huomioon aurinkovoimalan hankinnassa

Taloyhtiöiden asukkaat voivat hyödyntää aurinkopaneeleiden tuottamaa sähköä omassa taloudessaan energiayhteisön avulla. Energiayhteisö tarkoittaa taloyhtiön osakkaiden yhteenliittymää, joka perustetaan yhteistä sähköntuotantoa varten.

Pieniä vuokra-asuntoja

7.6.2023

Pieniä vuokra-asuntoja rakennettu yhä enemmän

Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella on viime vuosina rakennettu ennätysmäärin asuntoja, jotka ovat valtaosin pieniä vuokrayksiöitä ja -kaksioita. Rakentaminen keskittyy Suomessa yhä enemmän Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Tampereelle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti