Tampere

Uusimmat artikkelit

11.12.2020

Tamperelainen taloyhtiö säästi vuodessa 40 000 euroa energiakuluissa

Pirkanmaalainen taloyhtiö teki energiaremontin ja säästi vuodessa huikean summan. Osasyynä oli uusi maalämmön ja poistoilman lämmöntalteenoton hybrijärjestelmä. Pirkanmaalaiseen As.

22.10.2019

Vuokramarkkinakatsaus: Tampere ja Turku asuntosijoittajien suosiossa

Suomen Vuokranantajien tuoreen vuokramarkkinakatsauksen mukaan pääkaupunkiseutu on Suomen ainoa metropoli, mutta Tampere ja Turku kirivät perässä. Katsauksen mukaan eri alueiden eriytyminen vahvistuu tulevina vuosina. Maan tärkeiden kasvukeskusten kehitystä vauhdittamaan tarvitaan fiksuja liikenneinvestointeja sekä asuntotuotantoa myös tulevina vuosina.

10.7.2019

Vaatejätti H&M:n lähtö Tampereen Hämeenkadulta jättää keskustan paraatipaikalle tyhjilleen yli 4 000 neliön liiketilan

Lähes tasan kaksi kuukautta sitten Hennes&Mauritz-vaateketju ilmoitti lopettavansa molemmat Tampereen Hämeenkadulla sijaitsevat liikkeensä, kertoo Aamulehti. Hämeenkatu 11:ssa suuri liiketila loistaa harmaana ja tyhjänä aivan Tampereen ydinkeskustassa. Vuonna 1961 valmistuneessa liiketilassa on kaikkiaan 4 100 neliömetriä kolmessa kerroksessa.

10.7.2019

Korkein hallinto-oikeus pohtii Tampereen Otavallanhovin kaavavalitusta

Sädesienen tuhoaman As oy Otavallanhovin tontti ammottaa yhä tyhjillään Tampereen keskustassa, koska kaksi viereistä asunto-osakeyhtiötä on valittanut kaavapäätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO), kertoo Aamulehti. Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi marraskuussa 2018 As oy Tuomiokirkonkatu 23:n ja As oy Pirkanportin tekemät valitukset Tampereen kaupunginvaltuuston hyväksymästä asemakaavan muutoksesta. Asunto-osakeyhtiö Otavallanhovin koko osakekanta oli viime vuoden puolella myynnissä, mutta kaupat eivät […]

16.5.2019

Tamperelaiselle taloyhtiölle kansainvälinen tunnustus energiaratkaisusta

Asunto-osakeyhtiö Tampereen Pohjolankatu 18-20 ja sen yhteistyökumppani Enermix Oy ovat vastaanottaneet Euroopan lämpöpumppuyhdistys EHPA:n myöntämän Heat Pump City of the Year 2019 -tunnustuksen edistyksellisestä lämpöpumppuhybridiratkaisuista. Taloyhtiöön on asennettu poistoilma- sekä maalämpöpumput, aurinkoenergiajärjestelmiä, jäteveden lämmöntalteenottoratkaisu, huoneistokohtainen viilennys sekä kaksisuuntainen kaukolämpöjärjestelmä, jonka kautta ylimääräinen lämpöenergia myydään takaisin kaukolämpöverkkoon. Koko järjestelmää valvotaan sekä kaukolämmön myyntiä ohjataan Enermix Oy:n […]

9.5.2019

Tampereelle tulee aurinkosähkövoimalla toimiva asuinalue

Tampereelle on kehitteillä uusi asuinalue, joka saa energiansa taloyhtiöitä varten Tampereen Teiskoon rakennettavasta aurinkosähkövoimalasta. Asiasta kertoo Tekniikka & Talous -verkkolehti. Koivistonkylään alkaa nousta vuoden 2019 aikana Ilokkaanpuiston asuma-alue. Energian etätuotantoon perustuva konsepti on uusi Suomessa ja koko Euroopassa.

8.2.2019

Vuolteentori yhdistää historian ja uuden toiminnan

Tampereen ydinkeskustan koskimaisemassa sijaitseva Vuolteentori palkittiin vuoden 2018 Ympäristörakenteena. Teollisen ja uuden Tampereen solmukohdassa sijaitseva tori yhdistää nykyaikaisella tavalla alueen teollisen historian ja uuden toiminnan. Torilla on otettu onnistuneesti huomioon oleskelun, jalankulun ja terassien tarpeet sekä ainutlaatuinen sijainti koskimaisemassa.

15.10.2018

Taloyhtiöille suunnatut Energiaremontit laajenevat Tampereelle

Tamperelaiset kerrostaloyhtiöt voivat säästää jopa 15 miljoonaa euroa vuodessa Energiaremonttien avulla. Eniten potentiaalia on keskustassa ja isoissa kaupunginosissa, kuten Hervannassa ja Tesomalla. Taloyhtiöille suunnattu Energiaremontti-palvelu laajenee pääkaupunkiseudulta isoihin kaupunkeihin.

14.6.2018

Yhteiskäyttöautoilu alkaa Tampereen Luminaryssa

Tampereen keskustassa rakenteilla olevassa tornitalossa Tampereen Luminaryssa käynnistyy yhteiskäyttöautopalvelu. Ensimmäinen auto tulee käyttöön 15.6. ja on kaikkien varattavissa.

22.5.2018

Energiatehokas taloyhtiö kutsuu kylään

Nyt pääsee tutustumaan ennakkoluulottomaan ja innovatiiviseen taloyhtiöön. As Oy Pohjolankatu 18-20 järjestää vierailupäivän maanantaina 4.6. klo 16–19.

21.5.2018

Real Estate Expo Tampereella tällä viikolla

Real Estate Expo pidetään Tampereen Messukeskuksessa 23. – 24.5. Kiinteistöalan Kustannus Oy ja Suomen Kiinteistölehti ovat mukana messuilla.

21.2.2018

Tamperelaiset taloyhtiöt haastoivat Tampereen Veden oikeuteen

Neljä tamperelaista asunto-osakeyhtiötä hakee Tampereen Vedeltä vahingonkorvauksia putkirikoista oikeudessa. Yksi yhtiö luopui korvausvaatimuksista, kirjoittaa Yle. Neljä asunto-osakeyhtiötä aikoo viedä kiistan poikkeuksellisessa putkirikkotapuksessa oikeuteen saakka.