
Hyvä suunnittelu takaa hyvän hallintotavan
Yhtiökokoukset on pidetty ja taloyhtiön uusi hallitus valittu. Ennen toimiin ryhtymistä hallituksen kannattaa suunnitella toimintaansa. Se helpottaa päätöksentekoa ja isännöitsijän kanssa kommunikointia.
Virallinen Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suositus 2016 julkaistiin 31.8.2016. Taloyhtiöille tarkoitettu suositus on nyt ilmestynyt myös painettuna kirjana.
Taloyhtiön hyvä hallintotapa koostuu 63 suosituksesta, jotka koskevat taloyhtiön toiminnan suunnittelua, yhtiökokousta, hallitusta, isännöintiä, riskienhallintaa ja riidanratkaisua, tilitarkastusta ja toiminnantarkastusta, osakas- ja asukasviestintää sekä osakkaan oikeuksia ja velvollisuuksia. Suositukseen sisältyy myös aiempi viestintäsuositus taloyhtiölle.
Suositus täydentää asunto-osakeyhtiölain määräyksiä: siinä on paljon järkeviä ohjeita, joita ei löydy lainsäädännöstä. Taloyhtiön hallitusten soisikin tutustuvan suositukseen tuoreeltaan. Suositus kannattaa ottaa käyttöön taloyhtiössä, sillä sitä noudattamalla toimitaan reilusti, avoimesti ja suunnitelmallisesti.
Taskukokoinen suositus kulkee vaivatta mukana esimerkiksi hallituksen kokouksissa ja yhtiökokouksissa.
Suosituksen ovat laatineet Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry yhteistyössä oikeusministeriön kanssa. Painetun kirjan kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.
Tutustu suositukseen ja tilaa se Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupasta!
Yhtiökokoukset on pidetty ja taloyhtiön uusi hallitus valittu. Ennen toimiin ryhtymistä hallituksen kannattaa suunnitella toimintaansa. Se helpottaa päätöksentekoa ja isännöitsijän kanssa kommunikointia.
Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.
Varautuminen tulipaloihin ja muihin vaaratilanteisiin on asumisturvallisuuden perusta. Pelastussuunnitelma toimii taloyhtiöiden suunnittelun työvälineenä turvallisuuden rakentamisessa. Sen sisällön määrittävät pelastuslaki ja -asetus.
Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.
Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.
Luo tunnus Kirjaudu sisään