kirjanurkka

Uusimmat artikkelit

24.1.2017

Kylppärit kuntoon – Käytännön opas taloyhtiölle

Kirjassa perehdytään taloyhtiön kylpyhuoneremontteihin. Kirja esittelee tavallisimmat remontit ja kertoo, mitä selvityksiä ennen niitä pitää tehdä ja mitä määräyksiä niissä tulee huomioida. Mukana on uutta tietoa asbestista sekä vastaukset yleisimpiin kylpyhuoneaiheisiin kysymyksiin.

24.1.2017

Kiinteistönvälittäjän käsikirja 2017

Kiinteistönvälittäjien ja vuokrahuoneiston välittäjien perusteoksesta on ilmestynyt uusi painos. Kirja antaa välittäjälle tarvittavat tiedot mm. asuntokaupasta, kiinteistön kaupasta, välitystoiminnasta sekä verotuksesta.

24.1.2017

Osta, vuokraa, vaurastu

Kiinnostaako asuntosijoittaminen? Tämä kirja kertoo, mitä asuntosijoittaminen käytännössä tarkoittaa. Kirja opastaa mm.

3.1.2017

Asunto-osakeyhtiölaki

Uudistuneeseen Asunto-osakeyhtiölaki-kirjaseen on painettu voimassa oleva asunto-osakeyhtiölaki (1599/2009), asunto-osakeyhtiölain voimaanpanolaki (1600/2009) sekä valtioneuvoston asetus osakehuoneistojen pinta-alan mittaustavasta ja isännöitsijäntodistuksesta (365/2010). Viimeisimmät muutokset asunto-osakeyhtiölakiin tehtiin elokuussa 2016, jolloin muutettiin muutamia lain 9 ja 24 luvun pykäliä. Nämä muutokset ovat mukana kirjassa, samoin kuin muutkin muutokset, jotka on tehty kirjan säädöksiin niiden voimaantulon jälkeen.

3.1.2017

Kiinteistönvälittäjän menestyksen salaisuudet

Kiinteistönvälittäjän menestyksen salaisuudet -uutuuskirja on mainio inspiraation lähde kiinteistönvälittäjille ja sellaisiksi halajaville. Kirja lupaa auttaa lukijaansa menestymään ja kasvattamaan rahallisia ansioita kiinteistönvälittäjänä pysyvästi. Kirja antaa paljon käytännön ohjeita kiinteistönvälittäjän työhön, ajankäytön hallinnasta ja fyysisen kunnon ylläpidosta aina asiakaskontaktien hoitamiseen ja myytävien kohteiden markkinointiin.

3.1.2017

Rakennuksia helsinkiläisille

Rakennuksia helsinkiläisille – Gunnar Taucher kaupungin arkkitehtina 1924–1941 on kunnianosoitus pääkaupunkimme maisemiin merkittävästi vaikuttaneelle arkkitehdille. Kirja esittelee helsinkiläisiä rakennuksia, jotka Gunnar Taucher suunnitteli lähes 20 vuotta kestäneen toimikautensa aikana. Taucherin kädenjälki on yhä näkyvissä lukuisissa kaupunkilaisille tutuissa rakennuksissa.

28.11.2016

Tietomallintaminen rakennustyömaalla

Talonrakennusalalla suunnittelu tehdään yhä lisääntyvissä määrin tietomallipohjaisilla ohjelmistoilla. Tietomallintaminen talonrakennustyömaalla -uutuuskirja on kattava opas tietomallinnuksen perusteista ja hyödyntämismahdollisuuksista. Kirja perehdyttää tietomallien käyttömahdollisuuksiin rakennustuotannossa.

28.11.2016

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 2017 – osakkaalle ja asukkaalle

Taloyhtiön vastuunjakotaulukosta on ilmestynyt täysin uudistettu painos. Klassikkoteos erittelee osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuut huoneistossa sekä sen parvekkeella ja pihalla. Marraskuun alussa ilmestyneessä oppaassa on paljon uutta: Oppaaseen on lisätty runsaasti edellisistä painoksista puuttuneita vastuukohtia, mm.

28.11.2016

VastuunjakotaulukkoPlus 2017 – hallitukselle ja isännöitsijälle

VastuunjakotaulukkoPlus on laajennettu, taloyhtiön hallituksille ja isännöitsijöille tarkoitettu versio Taloyhtiön vastuunjakotaulukosta. Oppaasta ilmestyi marraskuun alussa uusi painos. VastuunjakotaulukkoPlus 2017 on käytännössä Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 2017 höystettynä vastuukohtien selityksillä ja esimerkkitapauksilla, joissa kuvataan kunnossapitovastuun jakautumista tosielämän korjaus- ja vahinkotilanteissa.

10.10.2016

Kiinteistönhoidon käsikirja

Kiinteistönhoidon käsikirja on kattava teos ja oppikirja kiinteistönhoitajan työhön. Kirjasta on vastikään ilmestynyt uusi painos. Uudistuneesta kirjasta selviää, mitä kuuluu kiinteistön sisä- ja ulkoalueiden päivittäiseen hoitoon.

10.10.2016

Puurakentaminen

Suomalaisella puurakentamisella on vahvat perinteet. Rakentamiseen tuovat haasteita uudet materiaalit ja rakennustekniikat sekä muuttuvat rakentamismääräykset. Nämä on otettu huomioon vastikään ilmestyneessä Puurakentaminen-kirjassa.

10.10.2016

Rakennusurakat taloyhtiössä – Opas YSE 1998 -ehtojen soveltamiseen

Taloyhtiöiden rakennusurakoissa noudatetaan Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja (YSE 1998) siinä missä kaikissa muissakin rakennusurakoissa. Rakennusurakat taloyhtiössä – Opas YSE 1998 -ehtojen soveltamiseen on taloyhtiöille tarkoitettu uutuusopas kyseisten ehtojen lukemiseen. Kirjassa käydään läpi keskeiset taloyhtiöiden urakoissa sovellettavat YSE-määräykset mm.