Taloyhtiö määrättiin korvaamaan vuokranantajan menettämää vuokratuloa

Korkein oikeus on antanut tuomion, jossa asunto-osakeyhtiö velvoitettiin korvaamaan yksityiselle vuokranantajalle saamatta jäänyttä vuokratuloa. Yhtiö oli laiminlyönyt kunnossapitovelvollisuutensa viivyttelemällä muun muassa ilmanvaihtoon liittyvän tarpeellisen korjaustoimenpiteen toteuttamista. Vuokranantajan olisi pitänyt lain nojalla antaa vuokranalennusta vuokralaiselleen huoneiston puutteellisen kunnon vuoksi. Näin ollen yhtiön katsottiin aiheuttaneen osakkaalle korvattavaa vahinkoa.

− Korkeimman oikeuden päätös selkeyttää vuokratulon menetyksen korvattavuutta ja vahingonkorvaussaatavien käsittelyä. Olemme tyytyväisiä siihen, että korkein oikeus päätti muuttaa tuomiota vuokranantajan edun mukaisesti, Suomen Vuokranantajien päälakimies Tarik Ahsanullah sanoo.

Ahsanullahin mukaan ratkaisu on tärkeä muistutus siitä, että taloyhtiön on ryhdyttävä tarpeellisiin korjaustoimenpiteisiin viivytyksettä. Jos taloyhtiö perusteetta viivyttelee korjaustoimenpiteiden suorittamisessa, on vuokranantajaosakkaalla oikeus vaatia vahingonkorvausta myös tästä aiheutuneesta vuokratulon menetyksestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

2.11.2015

Taloyhtiön osakkaat eivät aina tunne oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan

Yli 2 miljoona suomalaisista asuu asunto-osakeyhtiössä. Osalle taloyhtiön toiminta on tuttua, mutta joillekin yhtiön toimintatavat ovat täyttä hepreaa. Uutuusopas Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä auttaa vähentämään osakkaiden epätietoisuutta ja murtamaan vääriä käsityksiä osakkaiden oikeuksista ja velvollisuuksista.

23.5.2017

Taloyhtiön hallitus ja tehtävät

Asunto-osakeyhtiön hallituksen tehtäväksi on säädetty huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksella on siten taloyhtiön asioiden yleinen hoitovelvollisuus. Hallitus toimii toimeenpanevana toimielimenä ja voi lisäksi itsenäisesti päättää tehtäviinsä kuuluvista asioista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti