Taloyhtiö määrättiin korvaamaan vuokranantajan menettämää vuokratuloa

Korkein oikeus on antanut tuomion, jossa asunto-osakeyhtiö velvoitettiin korvaamaan yksityiselle vuokranantajalle saamatta jäänyttä vuokratuloa. Yhtiö oli laiminlyönyt kunnossapitovelvollisuutensa viivyttelemällä muun muassa ilmanvaihtoon liittyvän tarpeellisen korjaustoimenpiteen toteuttamista. Vuokranantajan olisi pitänyt lain nojalla antaa vuokranalennusta vuokralaiselleen huoneiston puutteellisen kunnon vuoksi. Näin ollen yhtiön katsottiin aiheuttaneen osakkaalle korvattavaa vahinkoa.

− Korkeimman oikeuden päätös selkeyttää vuokratulon menetyksen korvattavuutta ja vahingonkorvaussaatavien käsittelyä. Olemme tyytyväisiä siihen, että korkein oikeus päätti muuttaa tuomiota vuokranantajan edun mukaisesti, Suomen Vuokranantajien päälakimies Tarik Ahsanullah sanoo.

Ahsanullahin mukaan ratkaisu on tärkeä muistutus siitä, että taloyhtiön on ryhdyttävä tarpeellisiin korjaustoimenpiteisiin viivytyksettä. Jos taloyhtiö perusteetta viivyttelee korjaustoimenpiteiden suorittamisessa, on vuokranantajaosakkaalla oikeus vaatia vahingonkorvausta myös tästä aiheutuneesta vuokratulon menetyksestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti