Talkoovakuutus tuo osakkaalle turvaa

Etenkin pienemmissä taloyhtiöissä saatetaan tehdä osa kunnossapitotoimista talkootyön merkeissä. Tällöin yhtiön on syytä ottaa talkoolaisten turvaksi talkoovakuutus.

Taloyhtiön talkoovakuutus korvaa talkootyön tai muun palkattoman työn aikana asukkaille sattuneet vahingot, kuten esimerkiksi liukastumisen, tikkailta putoamisen tai muun äkillisen tapaturman aiheuttaman vamman. Talkoovakuutuksen osalta on huomioitava, että talkoissa on kyse palkattomasta työstä. Mikäli talkoista maksetaan palkkaa tai muuta vastiketta, sitä varten tulee ottaa työtapaturmavakuutus.

On suositeltavaa, että osakkaalla (ja vuokralaisella) on oman omaisuutensa turvaksi kotivakuutus. Osakkaan kotivakuutuksen piiriin kuuluvat usein myös lain mukaan osakkaan vastuulle kuuluvat huoneiston pintamateriaalit. Kotivakuutuksella osakas ei pysty vakuuttamaan yhtiön vastuulle kuuluvia rakennuksen osia. Esimerkiksi vesivahingon yhteydessä kotivakuutus ei korvaa yhtiön vastuulle kuuluvien rakenteiden kuivauksia tai niiden korjauksia.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Jaakko Lindfors

Kirjoittaja on vanhempi lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry:ssä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

syystalkoot tapaturma

15.9.2023

Syystalkoissa vaanii tapaturman vaara

Taloyhtiön syystalkoissa voi sattua tapaturmia, kuten liukastumisia, putoamisia ja haavereita työkalujen kanssa. Työkalut kannattaakin pitää ehjinä ja kunnossa ja turvavarusteet esillä. Talkoovakuutus korvaa tapaturman sattuessa.

16.1.2023

Asumisviihtyvyys huomioon

Rakennuksen asumisviihtyvyyteen vaikuttavat keskeisesti asumisterveys ja esteettömyys. Muun muassa sisäilman laadulla ja äänieristyksellä on paljon merkitystä. Asumisviihtyvyyteen tulee panostaa jo rakennusvaiheessa.

Tilaajille

salaremontti

10.11.2023

Osakkaan salaremontti – mitä siitä seuraa?

Taloyhtiöissä paljastuu toisinaan tilanteita, joissa osakkeenomistaja on tehnyt huoneistossaan isompaa tai pienempää remonttia salaa, ilmoittamatta siitä yhtiölle kirjallisesti etukäteen. Kuinka yhtiön tulee tällaisessa tilanteessa toimia ja mitä salaremontista voi seurata?

Tilaajille