Talkoiden suosio taloyhtiöissä edelleen korkealla

Talkoita järjestetään 80 prosentissa taloyhtiöistä ja yleisempi talkooajankohta on kevät, mutta myös syksy on suosittu. Yleisimmät talkootyöt liittyvät ympäristön siisteyteen ja pintojen ylläpitoon. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin Kiinteistö-liitto Uusimaan jäsenistölleen järjestämästä talkookyselystä. Vastauksia kyselyyn saatiin yli 2200. Kiinteistö-liitto Uusimaa kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita.

­­­­Talkoilla voidaan säästää kuluja ja pitää taloyhtiö ympäristöineen siistissä kunnossa melko pienin kustannuksin verrattuna siihen, että työ tilattaisiin ulkoa. Yleisimmät talkootyöt liittyvät ympäristön ja yhteisten tilojen siistimiseen sekä pintojen ylläpitoon. Jonkin verran tehdään myös pieniä rakennus- ja korjaustöitä. Lähes kolmannes vastaajista ilmoitti talkoiden tavoitteeksi yhteishengen nostamisen. Moni vastaaja totesi talkoiden tavoitteeksi kaikki mainitut syyt eli yhteishengen nostaminen, tiedonkulun parantaminen, kuluissa säästäminen ja yhteisten tilojen siivoaminen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

syystalkoot tapaturma

15.9.2023

Syystalkoissa vaanii tapaturman vaara

Taloyhtiön syystalkoissa voi sattua tapaturmia, kuten liukastumisia, putoamisia ja haavereita työkalujen kanssa. Työkalut kannattaakin pitää ehjinä ja kunnossa ja turvavarusteet esillä. Talkoovakuutus korvaa tapaturman sattuessa.

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti