Suomen Vuokranantajat: Suunnitelmat verotuksen kiristämiseksi kannattaa nyt haudata

Suomen Vuokranantajat ry:n mielestä hallitus puuttuu oikeilla keinoilla kotitalouksien velkaantumiseen. Ehdotetut keinot torjuvat riittävällä tavalla markkinariskejä, joista julkisuudessa on kannettu huolta.

Vuokranantajat pitää tärkeänä rahoitusmarkkinoiden vakauden turvaamista. Taloyhtiölainojen rajaaminen on hyvä keino hillitä kotitalouksien velkaantumista. Samalla on huolehdittava siitä, etteivät toimet hidasta asuntotuotantoa.

− Aiemmin kaavailtua tulosidonnaista velkakattoa ei ole mukana lakiesityksessä. Velkakatto olisi vaikeuttanut asunnon ostamista erityisesti kasvavalla kaupunkiseudulla. Siitä luopuminen oli oikea ratkaisu, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes.

Suomen Vuokranantajien mielestä nyt esitetyt keinot riittävät torjumaan velkaantumista, eikä asuntosijoittajien verokohteluun ole syytä tehdä muutoksia.

− Asuntosijoittajilla ei ole ollut vaikeuksia suoriutua lainanlyhennyksistä. Sekä oma jäsentutkimuksemme että Suomen Pankin tilastot tukevat tätä näkemystä. Suunnitelmat yksityisten vuokranantajien verotuksen kiristämiseksi onkin nyt syytä haudata lopullisesti, Hughes toteaa.

Hughes pitää tärkeänä, että lakiluonnoksessa ehdotettujen keinojen lisäksi markkinatiedon läpinäkyvyyttä parannetaan ja asuntoilmoituksiin saadaan selkeät ja vertailukelpoiset hintatiedot.

− Kuluttajan oikeuksien näkökulmasta on tärkeää, että jokainen ymmärtää, mistä asunnon hinta koostuu, ja millaiset kulut taloyhtiölainasta tai tontin vuokrasta muodostuvat vastikemaksuun. Markkinatiedon selkeyttäminen vähentää osaltaan ylivelkaantumisen riskiä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tilaisuus tekee varkaan

1.9.2022

Tilaisuus tekee varkaan – taloyhtiön hallituksessakin

Taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu myös isännöitsijän valvonta. Tehtävää ei kannata laiminlyödä, sillä se voi kostautua hallituksen jäsenten omasta pussista. Isännöitsijä kannattaakin valita huolella.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

patteriverkosto

19.10.2022

Pidä patteriverkosto kunnossa

Taloyhtiössä kannattaa sopia yksi lämpötila, johon kaikki huoneistot säädetään. Jos lämpötila silti vaihtelee, vika voi olla ilmanvaihdossa. Myös patteriverkosto voi tarvita säätöä.

19.4.2022

Suomen Kiinteistölehden uudeksi päätoimittajaksi Mirva Brola

Maan johtava taloyhtiöiden asioihin erikoistunut media Suomen Kiinteistölehti saa uuden päätoimittajan. FM Mirva Brola, 39, aloittaa lehden päätoimittajana 1.7.2022 alkaen. Brola toimii nykyisin Suomen Kiinteistölehden toimituspäällikkönä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti