Suomen Vuokranantajat selvittää yksityisten vuokranantajien näkemyksiä vuokra-asuntomarkkinoista

Suomen Vuokranantajat selvittää yksityisiltä vuokranantajilta vuokraukseen ja asuntosijoittamiseen liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä laajalla kyselytutkimuksella. Kyselyssä selvitetään myös yksityisten vuokranantajien mielipiteitä toimintaympäristön ja asuntomarkkinoiden tulevaisuudesta.

-Yksityiset vuokranantajat ovat vuokra-asuntomarkkinoiden merkittävin toimija. Heiltä tarvitaan ajankohtaista tietoa markkinoiden näkymistä sekä ajatuksia toimintaympäristön muutoksista, kommentoi Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva. Koro-Kanervan mukaan kyselyllä tavoitellaan ensisijaisesti päättäjien tietoisuuden lisäämistä.

-Uudistuotantoa on rakennettu viime aikoina paljon erityisesti suuriin kaupunkeihin. Kaupungistuminen tulee jatkumaan, ja pitkässä juoksussa on selvää, että asuntoja tarvitaan lisää myös jatkossa. Järkevä tapa vastata kasvavaan kysyntään on kannustaa yksityisiä vuokranantajia laajentamaan vuokraustoimintaansa, Koro-Kanerva näkee. Tällä hetkellä yksityiset vuokranantajat edustavat lähes kahta kolmasosaa vapaarahoitteisista vuokra-asuntomarkkinoista.

Kyselyssä selvitetään myös yksityisten vuokranantajien näkemyksiä ja suhtautumista vuokrankorotuksiin, vuokralainsäädäntöön ja asumisen tukiin. Kysely on suunnattu kaikille yksityisille vuokranantajille. Osallistuminen on tärkeää, koska selvityksen tulokset antavat arvokasta tietoa suomalaisista vuokranantajista sekä asuntosijoittajista. Kyselyyn vastaamalla vuokranantaja on mukana vaikuttamassa ja muovaamassa asuntosijoittamisen tulevaisuutta Suomessa.

Kyselyyn pääsee vastaamaan osoitteessa www.vuokranantajat.fi/kysely

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti