Sähköautojen latauspisteiden määrä kasvaa reippaasti Helsingin kantakaupungissa

Sähköautoilun kokonaisvaltaisen palvelukonseptin tuottaja Parkkisähkö Oy ja Helsingin johtava pysäköintipalvelujen tarjoaja EuroPark Finland Oy ovat sopineet yhteistyöstä EuroParkin pysäköintihalleihin asennettavista sähköautojen latauspisteistä. Ensimmäiset latauspisteet otettiin käyttöön EuroParkin P-CityForumissa, P-Elielissä ja P-Kluuvissa. Tavoitteena on lähiaikoina asentaa latauspisteitä myös muihin EuroParkin pysäköintihalleihin kysynnän mukaan.

Sähköautojen määrä tulee lähivuosina voimakkaasti kasvamaan Suomessa ja alalla toimivien yritysten palvelukonsepteja kehitetään vastaamaan kysyntää.

-Sähköautoihin liittyen puhutaan paljon muna-kana-dilemmasta, mutta meille asia on huomattavasti yksinkertaisempi. Jos sähköautojen latauspisteille on kysyntää, me vastaamme siihen, sanoo EuroPark Finland Oy:n toimitusjohtaja Christer Hede.

Maamme teillä liikkuu vuoteen 2030 mennessä noin 250 000 sähköautoa. Tavoitteen taustalla on Suomen energia- ja ilmastopaketti. Lisäksi kaikki merkittävät autovalmistajat ovat ilmaisseet aikeensa tuoda markkinoille uusia sähköautomalleja, jopa mallistoja.

-Numeraaliset tavoitteet on kirjattu eikä niitä enää kannata kyseenalaistaa. Parkkisähkö Oy:n tehtävä on kääriä hihat ja ottaa iso rooli kokonaisvaltaisena palvelukonseptin tuottajana. EuroParkin kaltaiset alan ammattilaiset näkevät nykytilanteen autoteollisuuden ohella paremmin kuin monet muut. Siksi heille on luonnollista ryhtyä juuri nyt tarjoamaan latauspalveluja asiakkailleen, toteaa Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Sähköautojen määrän kasvu johtaa latauspisteiden yleistymiseen siellä missä sähköautot seisovat pidempiä aikoja. Seikka on huomioitu myös kiinteistöjen energiapisteytyksessä sekä vuonna 2019 voimaan astuvassa EU-lainsäädännössä, joka koskee kiinteistöjen ja uudisrakennusten sähköautovalmiutta (EVR, Electronic Vehicle Ready).

Vuonna 2015 sähköautojen myynti kasvoi 60%. Autojen hintojen laskiessa ja mallistojen laajentuessa myyntimäärät tulevat kasvamaan vuosi vuodelta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.2.2022

HSY: Asukkaiden tuottaman sekajätteen määrä on vähentynyt ja lajittelu lisääntynyt

HSY:n tutkii jätteiden lajittelua kolmen vuoden välein, viimeksi viime syksynä. Keskeisin havainto tutkimuksessa oli, että sekajätteen määrä on laskenut ja lajittelu lisääntynyt. Asukkaat ovat oppineet myös muovipakkausten kierrättämisen.

4.4.2022

Kadunvarsilatauspisteiden puute hidastaa sähköautojen yleistymistä

Suomessa latausta tarvitsevien autojen määrä kasvaa latauspisteitä rivakammin. Kun vuoden 2020 lopussa täyssähköautojen määrä yhtä pika- ja suurteholatauspistettä kohti oli 27 autoa, niin vastaava vertailuluku viime vuoden lopussa oli 33 autoa. Tiedot ilmenevät Sähköinen liikenne -yhdistyksen keräämistä tiedoista.

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

korjausrakentamisen näkymät

1.11.2022

Barometri: Korjausrakentamisen näkymät hiipuneet

Epävakaa taloustilanne vaikeuttaa taloyhtiöiden korjaushankkeita, selviää Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrista. Rahoituksen saatavuus on heikentynyt. Yleisin korjaushanke tänä vuonna on lämmitysjärjestelmän uudistaminen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti