Saako kerrostalossa pestä pyykkiä yöllä?

Sähkön nousevien hintojen myötä oman sähkönkulutuksen painottaminen yöaikaan, jolloin sähkö on halvempaa, voi houkuttaa varsinkin niitä, joilla on yösähkösopimus tai pörssisähkösopimus.

Yöllisen pyykinpesun sallittavuuden arvioinnissa on tärkeää huomioida taloyhtiön järjestyssäännöt. Yleensä järjestyssäännöissä lukee, että häiritsevää elämää ei saa huoneistossa viettää ja melua pitää välttää hiljaisuuden tai yörauhan aikana, joka on yleensä klo 22–07 välinen aika.

Joissain taloyhtiöissä järjestyssäännöissä on saatettu myös suoraan kieltää pesukoneen käyttö yöaikaan. Yleinen näkemys oikeuskäytännössä ja -kirjallisuudessa on kuitenkin, ettei järjestyssäännöin voida kieltää normaalin asumisen ääniä. Tämän vuoksi myös yöllä saa esimerkiksi käydä suihkussa, koska se kuuluu normaaliin asumiseen.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Julia Sjöström

Kirjoittaja on oikeusnotaari ja Legal Trainee Lexia Asianajotoimistossa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Keskustelu

kommentoi

 1. Hei,

  Minulle tulee Kiinteistölehti, mutta en pääse nyt lukemaan ko. artikkelia.
  On olemassa salasana seuraaviin: Kiinteistöliitto, Kiinteistömedia ja Kiinteistöalan Kustannus … mikähän näistä käy tähän Kiinteistölehteen?
  En ehtinyt kaikkia kokeilla kun heitti tähän tilaus/komenttisivulle.

  Terveisin,
  Ritva Ilvonen
  Asunto Oy Mäkilaidun

  Tykätty 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.

Kiinteistölehden kommentointiohjeet

Julkaisemme kommentteja arkipäivisin (pl. loma-ajat). Kommentoithan asiallisesti ja muut huomioon ottaen. Tämä kommenttikenttä on tarkoitettu yllä olevaa artikkelia koskevaa keskustelua varten. Täällä ei saa mainostaa eikä spämmätä. Emme myöskään vastaa tällä palstalla lakikysymyksiin tai korjaushankkeita koskeviin ongelmiin. Niihin saat apua Kiinteistöliiton neuvontapalveluista

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

käyttövesiputkisto uusiksi

21.10.2022

Käyttövesiputkisto uusiksi hyvin suunnitellussa remontissa

Hämeenlinnalaisessa As Oy Ainontie 5–9:ssä vaihdetaan kuluvan vuoden aikana käyttövesiputkisto. Remontin sujumista on helpottanut hyvin tehty suunnitelma. Valmista on tarkoitus olla joulukuussa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

uudetkin ikkunat

1.2.2023

Kuukauden kasvo: uudetkin ikkunat tarvitsevat huoltoa

Uudenaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat, mutta niitäkin täytyy silti huoltaa. Huolto kannattaa tehdä ajoissa, eikä vasta sitten kun ongelmia ilmaantuu.

kompostointi

31.5.2023

Kerrostalossakin voi kompostoida

Kuopiolainen As Oy Tasavallankatu 8 kompostoi biojätteensä. Alun perin taloyhtiössä päätettiin ryhtyä kompostoimaan jätemaksujen pienentämiseksi, mutta kaupan päälle saatiin kompostin tuottama puutarhamulta. Kompostoiminen on hyvä ratkaisu pienille taloyhtiöille.

15.9.2023

Poistoilmalämpöpumppua voi hyödyntää asunto-osakeyhtiössäkin

PILP on lämpöpumppu, joka ottaa koneellisen poistoilmanvaihdon mukana kulkeutuvasta lämpöenergiasta lämpöä talteen ja siirtää lämmön sen hetkisen tarpeen mukaan lämpimään käyttöveteen ja lämmitysjärjestelmään.