Realia Isännöinti osti Isännöitsijäkonttorin

Pohjoismaiden suurimman asunto-, kiinteistö- ja toimitilaomaisuuden hallintaan ja välitykseen erikoistuneen Realia Group -konsernin tytäryhtiö Realia Isännöinti Oy on ostanut helsinkiläisen isännöintialan toimija Isännöitsijäkonttori Oy:n. Yrityskauppa on osa Realia Groupin ja sen tytäryhtiö Realia Isännöinnin kasvustrategiaa ja tukee yhtiön tavoitetta toimia isännöintialan suunnannäyttäjänä erityisesti asiakaskokemuksen kehittämisessä.

Isännöitsijäkonttori Oy on vuonna 1981 perustettu perheyritys, joka toimii pääkaupunkiseudulla. Yhtiö on yksi isännöintialan kokeneimpia toimijoita ja palvelee noin 175 asunto- ja kiinteistöosakeyhtiötä Helsingissä. Kaupan myötä Realia Isännöinnin Helsingin alueen liiketoiminta vahvistuu merkittävästi.  Isännöitsijäkonttori Oy jatkaa toistaiseksi toimintaansa omana yhtiönään.

”Halusimme löytää yrityksellemme hyvän kodin sekä varmistaa asiakkaillemme laadukkaan palvelun myös jatkossa. Osana Suomen suurinta isännöintialan yritystä voimme tarjota asiakkaillemme entistä enemmän asiantuntemusta ja osaamista”, Isännöitsijäkonttori Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Laitinen sanoo.

”Nyt solmittu kauppa vahvistaa liiketoimintaamme Helsingissä. Olemme iloisia saadessamme joukkoomme uusia osaajia. Tärkeintä on, että Isännöitsijäkonttori Oy:n asiakkaat saavat myös jatkossa ensiluokkaista palvelua eikä kauppa aiheuta heille muutoksia”, Realia Isännöinnin liiketoimintajohtaja Timo Aarvala sanoo.

”Realia Group on Pohjoismaiden suurin kiinteistöjohtamisen ja -välityksen palveluyritys, ja tavoitteenamme on kasvaa merkittävästi seuraavien vuosien aikana. Realia Isännöinnin kasvu sekä orgaanisesti että myös yritysostoilla on tärkeä osa konsernimme kasvustrategiaa”, Realia Group -konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl sanoo.

Realia Isännöinti on osa Realia Group -konsernia, joka on Pohjoismaiden suurin asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijapalvelukonserni. Realia Groupiin kuuluvat Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys, Huom! Huoneistomarkkinointi, Realia Isännöinti ja Realia Management. Baltian liiketoiminnoista vastaa Oberhaus. Realia Groupin vuotuinen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee yli 1 900 henkilöä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Isännöinnin auktorisointi

28.9.2023

Isännöinnin auktorisointi – mitä se merkitsee?

Auktorisointi takaa, että isännöitsijä tai isännöintiyritys osaa hoitaa taloyhtiön asioita ja toimii isännöinnin eettisten ohjeiden mukaan. Auktorisoinnin vaatimukset ovat korkeat, ja auktorisoituja isännöintiyrityksiä valvovat Isännöintiliitto ja ISA-yhdistys.

11.9.2023

Millä perusteella isännöitsijän voi vaihtaa?

Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus ja valinta tehdään enemmistöpäätöksenä. Joskus isännöitsijä halutaan kuitenkin syystä tai toisesta vaihtaa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon irtisanomisaika ja sopimusehdot.

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti