Rajua menoa pistooli tahtipuikkona

Tämä sattui tamperelaisessa taloyhtiössä 1970 -luvun lopulla. Neljässä vuosikymmenessä on tapahtunut paljon muutoksia, ei niinkään kerrostaloelämässä kuin suhtautumisessa siihen.

Talossa oli sijoitusasunto, jonka vuokralaiset elivät etenkin viikonvaihteessa varsin nestepitoista elämää. Se johti lähes poikkeuksetta tilanteisiin, joissa sovittelijankin henki olisi ollut halpa. Niinpä pariskunta hoiti sovittelua omin neuvoin. Kaksio on pieni asunto rajumpaan piirileikkiin. Meno karkasi usein porraskäytävään.

Sovitteluvälineenä mies käytti pistoolia. Naapureille hippailu, usein vailla vaatetusta, kävi hermoille. Eikä pariskunnan vaimopuolikaan pitänyt rapussa perässään juoksevasta pistoolimiehestä. Useimmiten koppiauto toi ratkaisun.

Isännöitsijänä tein mielestäni loogisen suunnitelman. Poliisiasemalta löytyi siihen aikaan helposti aseenkantoluvista vastaava henkilö.

Kerroin tilanteen, ja kyllä, oli lupa aseeseen. Käytäntö oli kuulemma, että ei lupaa noin vain voi peruuttaa. Pitää olla näyttöä, että henkilö tosiaan käyttää tai aikoo käyttää asettaan.

Kysyin näytön riittävyydestä. Yksi vainaja olisi ollut jo kelpo näyttö! Joka tapauksessa pistoolin heiluttelu porraskäytävässä ei ollut siihen aikaan riittävä peruste luvan peruuttamiselle. Toivottavasti käytännöt ovat muuttuneet, vaikka ihmiset eivät.

Tilanne ratkesi tavalliseen tapaan. Vuokranantaja hoiti vuokralaiset pois. Ei ole tietoa, mitä jatkossa tapahtui. Yleensä kaikki asiat saavat päätöksensä, iloisen tai surullisen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.1.2022

Asuntojen myyntiä pantataan, kun ostettavaakaan ei löydy

Vuosituhannen ennätysvuosi 2021 kiinteistönvälityksessä päättyi odottavissa tunnelmissa. SKVL näkee etenkin suurten ikäluokkien lisääntyvän liikehdinnän tuovan mielenkiintoisen lisän markkinoihin, kunhan koronan aiheuttama epäröinti väistyy. − Asuntomarkkinoilla on vedetty henkeä ja alkaneelta vuodelta 2022 odotetaan jatkuvan hyvän kysynnän myötä loivaa hintojen nousua, sanoo SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg järjestön tiedotteessa.

29.11.2021

Pakkasella vesiputket ovat koetuksella – tarkkaavaisuudella voit säästyä isolta remontilta

Ei ole tavatonta, että purevan kylmä ilma jäädyttää osan putkistoa ja rikkoo sen. Suomessa rakennusten vesijärjestelmät on kuitenkin suunniteltu toimimaan ongelmattomasti myös hyisellä kelillä. Normaaleissa olosuhteissa pakkasen ei siis pitäisi päästä aiheuttamaan vahinkoa kodin putkistoihin.

4.1.2022

Sähköyhtiö irtisanoi sähkön hinnannousulta suojaavan sopimuksen

Turku Energia ilmoitti sähköpostitse taloyhtiölle, että uusi ja selvästi kalliimpi sopimustyyppi pitää valita alle kahdessa viikossa. Taloyhtiön puheenjohtaja uskoo, että kyseessä on yleistyvä, vastikkeita nostava ilmiö. − Taloyhtiön maksaman sähkön hinta nousisi kerralla lähes 70 prosenttia.

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti