Rajua menoa pistooli tahtipuikkona

Tämä sattui tamperelaisessa taloyhtiössä 1970 -luvun lopulla. Neljässä vuosikymmenessä on tapahtunut paljon muutoksia, ei niinkään kerrostaloelämässä kuin suhtautumisessa siihen.

Talossa oli sijoitusasunto, jonka vuokralaiset elivät etenkin viikonvaihteessa varsin nestepitoista elämää. Se johti lähes poikkeuksetta tilanteisiin, joissa sovittelijankin henki olisi ollut halpa. Niinpä pariskunta hoiti sovittelua omin neuvoin. Kaksio on pieni asunto rajumpaan piirileikkiin. Meno karkasi usein porraskäytävään.

Sovitteluvälineenä mies käytti pistoolia. Naapureille hippailu, usein vailla vaatetusta, kävi hermoille. Eikä pariskunnan vaimopuolikaan pitänyt rapussa perässään juoksevasta pistoolimiehestä. Useimmiten koppiauto toi ratkaisun.

Isännöitsijänä tein mielestäni loogisen suunnitelman. Poliisiasemalta löytyi siihen aikaan helposti aseenkantoluvista vastaava henkilö.

Kerroin tilanteen, ja kyllä, oli lupa aseeseen. Käytäntö oli kuulemma, että ei lupaa noin vain voi peruuttaa. Pitää olla näyttöä, että henkilö tosiaan käyttää tai aikoo käyttää asettaan.

Kysyin näytön riittävyydestä. Yksi vainaja olisi ollut jo kelpo näyttö! Joka tapauksessa pistoolin heiluttelu porraskäytävässä ei ollut siihen aikaan riittävä peruste luvan peruuttamiselle. Toivottavasti käytännöt ovat muuttuneet, vaikka ihmiset eivät.

Tilanne ratkesi tavalliseen tapaan. Vuokranantaja hoiti vuokralaiset pois. Ei ole tietoa, mitä jatkossa tapahtui. Yleensä kaikki asiat saavat päätöksensä, iloisen tai surullisen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

23.3.2023

Huomioi nämä aurinkopaneeleista, kun työskentelet katolla

Aurinkopaneelit vaikuttavat katolla työskentelyyn, sillä niiden päällä ei saa kävellä. Kiinteistönomistajan kannattaa ohjeistaa katolla työskenteleviä paneelien ja johtojen sijainneista. Aurinkosähköjärjestelmät ovat yleensä turvallisia, kun ne on oikein asennettu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti