Puuvillan Kauppakeskus avautuu historialliseen tehdasmiljööseen

Kauppakeskus Puuvilla avataan huomenna, 30. lokakuuta Porissa. Se on Satakunnan suurin ja Suomen 11. suurin kauppakeskus. Nelipäiväiseen kuluttaja-avaukseen odotetaan 80 000:tta kävijää.

Puuvillan Kauppakeskus sijaitsee historiallisessa tehdasmiljöössä muodostaen kokonaisen kaupunkikorttelin. Se on aivan uudenlainen kaupan, julkisten palveluiden, koulutuksen, kulttuurin, hallinnon ja vapaa-ajan keskus. Ainutlaatuisen kohteesta tekee sen sijainti Kokemäenjoen varrella, Porin kaupungin keskustassa ja historiallisesti arvokkaiden, suojeltujen rakennusten ympäröimänä. Puuvilla on ainoa Suomalainen kauppakeskus, jossa moderni miljöö on sulautettu historiallisesti arvokkaaseen ympäristöön vanhoja rakennuksia kunnioittaen.

Kauppakeskus Puuvilla on ollut valtakunnallisesti yksi suurimmista talonrakennushankkeista, investointiarvoltaan noin 130 M€. Kauppakeskuksessa on vuokrattavaa liike- ja toimitilaa yhteensä 42 000 neliömetriä. Koko Puuvillan Kaupunkikorttelin vuokrattava pinta-ala on 70 000 m². Rakennusaikana hanke on työllistänyt parhaimmillaan jopa 300 henkilöä. Kauppakeskuksen valmistumisen merkitys maakunnan talous- ja työllisyysrakenteelle on merkittävä. Jatkossa se työllistää noin 700 henkilöä ja kehittää Satakuntaa matkailukohteena. Puuvilla haluaa olla koko maakunnan yhteinen olohuone.

– Odotamme jännityksellä avajaisia. Puuvilla on puhuttanut kaksivuotisen rakennushankkeensa aikana paljon. Nyt näemme miten satakuntalaiset vastaanottavat meidät. Avajaisissa panostamme asioinnin sujuvuuteen, helppoon saavutettavuuteen ja turvallisuuteen, kauppakeskusjohtaja Pasi Välimaa kertoo.

– Hankkeena tämä on ollut erityisen kiinnostava. Lähdimme rakentamaan kauppakeskusta ja saimme kokonaisen kaupunkikorttelin. Potentiaalia löytyy, sillä alueella on yhteensä yli sata toimijaa ja Puuvillassa asioi jo ennen kauppakeskusta noin 5000 henkilöä päivittäin, Renorin toimitusjohtaja Timo Valtonen summaa.

– Emme ole aiemmin toteuttaneet vastaavia yhteishankkeita. Olen varma, että Puuvillasta rakentuu markkina-alueensa vahvin toimija. Kulttuurihistoriallinen ympäristö herää eloon ja kaupunkikortteli aloittaa uuden elämän, sanoo Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

viemärinkuvaus

3.11.2022

Milloin viemärikuvaus on tarpeen?

Taloyhtiön viemäreitä kannattaa tutkia säännöllisesti. Viemärikuvaus paljastaa piilevät viat, ja niihin ehditään reagoida ajoissa. Uuden talon viemärit kannattaa kuvata jo ensimmäisen kymmenvuotistarkastuksen lähestyessä.

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

Ilmastoteot

10.11.2022

Ilmastoteot eivät näy vielä taloyhtiöissä

Taloyhtiöiltä odotetaan lähitulevaisuudessa isoja ilmastotekoja. Teot eivät kuitenkaan vielä näy taloyhtiöissä. Energiaremontteja saatetaan yhä arastella kustannusten vuoksi, vaikka remontin tuomat pitkäaikaiset säästöt ovat merkittävät.

vähentää rakentamista

1.12.2022

Rakli: Talouden epävarmuus vähentää rakentamista

Korkojen ja kustannustason nousu sekä talouden epävarmuudet vähentävät rakentamisen ja kiinteistökauppojen määrää, kertoo Rakli. Rakennuskustannusten raju nousu kuitenkin hiipuu. Vuokra-asuntojen kysyntä vilkastuu ja vuokrat nousevat suurissa kaupungeissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti