Putket ja talotekniikka ulos!

Kahden kerrostalon remontissa siirrettiin kaikki putket ja viemärit talojen sisältä talojen ulkoseinille. Näin saatiin lisää tilaa pesutiloihin. Samalla jälkiasennettiin hissit ja rakennettiin neljännet kerrokset puuelementeistä.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden toukokuun numero. Putkien ja muun talotekniikan sijoittamisesta ulos kertoo Lauri Lehtisen artikkeli.

Lehdessä on paljon muutakin asiaa putkiremontista: Infografiikka opastaa hankkeen ensiaskelissa, toinen artikkeli muistuttaa tonttiliittymien kunnossapidosta ja kolmas kertoo menetelmästä, jolla ehkä voi lykätä putkiremonttia.

On jo tunnettu tosiasia, että laser mittaa tarkasti esimerkiksi huoneiston todellisen pinta-alan. Uutta on, että laserilla voidaan mallintaa koko talo siten, että saadaan uudet piirustukset vanhojen suurpiirteisten tai kadonneiden tilalle. Jopa uudisrakennusten havainnekuvissa voidaan hyödyntää samaa tekniikkaa, kertoo Anna-Liisa Pekkarisen artikkeli.

Kiinteistöliiton uusi puheenjohtaja Timo Nieminen on pitkän linjan rakentaja ja tottunut sovittamaan yhteen erilaisia näkökulmia. Haastattelussaan hän pohtii suomalaista taloyhtiömaailmaa ja rakentamista monelta kannalta. Toukokuun Kasvona on Saunaseuran jäsen, Destian toimitusjohtaja Arto Pohjonen, jonka mielestä huoneistosaunankin löyly voi olla miellyttävä.

Osakkaan ja taloyhtiön keskinäistä vastuunjakoa käsitellään kahteen asiaan syventyen: huoneistosaunaan ja rivitalon huoneistopihaan.  Korjausrakentamisbarometrissa on jälleen tutkittu, mitä taloyhtiöissä korjataan tai tullaan korjaamaan, ja miten hankkeisiin on saatu rahoitusta.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Lehti ilmestyy 25.5.

Jäsentaloyhtiöt voivat lukea Digilehden jo nyt, ohjeet lehden käyttöönottoon saat täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

loisteputket

29.11.2022

Loisteputket poistuvat markkinoilta lähivuosina

Loisteputkilampuille heitetään hyvästit lähivuosina, kun laajasti käytettyjä T5- ja T8-putkia ei saa enää tuoda markkinoille vuoden 2023 elokuun jälkeen. Tämä vauhdittaa taloyhtiöiden siirtymistä energiatehokkaisiin ledeihin.

15.2.2022

Vesijohtoveden pii syövyttää kupariputkia. Putkiremontteja jopa 2000-luvun taloille

Uudehkojen 2000-luvulla rakennettujen talojen kuparisissa vesijohdoissa on Yle:n tietojen mukaan alkanut ilmetä yllättäviä vuotoja. Ilmiö on yllättänyt niin isännöitsijät kuin putkifirmat. Hämeenlinnalainen putkifirma saa viikossa jopa useita ilmoituksia vuotavista kupariputkista.

kaukokylmän avulla

25.5.2022

Kerrostaloja jäähdytetään kaukokylmän avulla

Vanhat kerrostalot kuumenevat kesällä ison rakennusmassan vuoksi uudempia enemmän. Niitä on kuitenkin mahdollista viilentää kaukokylmän avulla. Mutta milloin kaukokylmä kannattaa asentaa taloon?

julkisivun uusintasaumaus

24.5.2022

Uusintasaumaus piristää rakennuksen ilmettä

Asunto-osakeyhtiö Untolanlaakson julkisivua haluttiin piristää uusintasaumauksella. Työ valmistui odotettua nopeammin ja sujui asukkaiden näkökulmasta joutuisasti. Kunnossa olevat saumat parantavat koko kiinteistön energiatehokkuutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti