Kiinteistölehti

Uusimmat artikkelit

Marraskuun Kiinteistölehti

18.11.2022

Marraskuun Kiinteistölehti syventyy täydennysrakentamiseen

Suomen Kiinteistölehti tutustuu marraskuussa kahteen erilaiseen täydennysrakentamishankkeeseen Helsingissä. Lisäksi lehdessä kerrotaan, miten voi varautua ensi talven sähkökatkoihin ja mitä taloyhtiön tulee huomioida digitaalisia palveluita hankkiessaan.

21.10.2022

Suomen Kiinteistölehti pureutuu lokakuussa LVI-aiheisiin

Lokakuun Kiinteistölehdessä kurkistetaan rivitalon käyttövesiputkistoremonttiin ja nähdään Suomen suurin ilmasta lämpöä tuottava laitos. Myös viemärikuvaus ja kaukolämpölaitteiston leasing tulevat tutuiksi.

23.3.2021

Suomen Kiinteistölehden toimituspäälliköksi Mirva Brola

Suomen Kiinteistölehden toimituspäälliköksi on nimitetty FM Mirva Brola. Hän aloittaa lehdessä toukokuun alussa ja seuraa tehtävässä pitkän päivätyön tehnyttä Jukka Sireniä. Suomen Kiinteistölehteen Brola siirtyy Ortodoksiviestin päätoimittajan paikalta.

22.3.2021

Kiinteistölehden vaalikyselyt verkossa

Suomen Kiinteistölehti kysyi tammi-, helmi- ja maaliskuun numeroissaan kaikilta eduskuntapuolueilta niiden näkemyksiä asumiseen liittyvistä kysymyksistä. Kaikki Liike Nytiä lukuunottamatta vastasivat, mistä kiitos. Julkaisemme kaikki kolme artikkelia nyt verkossa.

18.3.2021

Kevät tulee taloyhtiön pihalle

Talotekniikan huollon laiminlyönneissä voi pienistä puroista tulla iso lasku. Tästä muistuttaa maaliskuun Kasvo, neuvontainsinööri Matts Almgrén. Kiinteistönhoitoa käsittelevät myös Annika Pihlajamäen artikkeli Kiinteistönhoitoa tarpeen mukaan ja maaliskuun Info-aukeama.

19.2.2021

Helmikuun Kiinteistölehti: Taloyhtiö ei ole Stasi

Taloyhtiö kysyy osakkailta ja asukkailta vain olennaisia tietoja ja arkistoi niistäkin vain sen, mikä on tarpeellista tallettaa. Tätä painottaa Suomen Kiinteistöliiton vanhempi lakimies Minna Anttila helmikuun Kiinteistölehdessä. Palopaikalle kiiruhtava pelastuslaitos voi pian saada ajantasaista tietoa tulipalosta jo paloautoon.

18.2.2021

Taloyhtiö kysyy vain olennaisen

Henkilötietojen käsittely kuuluu taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden arkeen. Lakisääteisen osakeluettelon lisäksi taloyhtiöt usein ylläpitävät asukasluetteloa. Uuden huoneistotietojärjestelmän ansiosta joidenkin taloyhtiöiden osakeluettelon ylläpito on jo Maanmittauslaitoksella.

25.11.2019

Suomen Kiinteistölehden pdf-tiedostoina ilmestyvä näköislehti korvasi aiemmin ilmestyneen digilehden helmikuusta 2019 alkaen. Lehtiarkistosta löytyvät vanhemmat lehdet ovat kaikkien luettavissa maksutta.

5.9.2019

Kiinteistömessuilla runsaasti taloyhtiöasiaa

Lokakuun alussa järjestettävillä Kiinteistömessuilla käsitellään vastuunjaon muutoksia, osakehuoneistorekisteriä, sähköautojen latauspisteitä ja muita taloyhtiön kannalta ajankohtaisia aiheita. Messujen ohjelmassa on asiaa myös muun muassa lukitusturvallisuudesta, isännöinnin ostamisesta, ilmalämpöpumpun asentamisesta sekä taloyhtiön lisä- ja täydennysrakentamisesta. Koko ohjelmaan voi tutustua Kiinteistömessujen sivuilla.

7.8.2019

Laskuvirhe Kiinteistölehden kesäkuun numerossa

Suomen Kiinteistölehden kesäkuun numerossa sivuilla 15–18 oli artikkeli juttu oululaisen taloyhtiön aurinkopaneeleista.  Olemme saaneet artikkelin sisältämästä laskuvirheestä runsaasti palautetta. Artikkelissa kerrottiin, että paneelit ovat vajaan kolmen vuoden aikana tuottaneet sähköä yhteensä noin 900 euron arvosta eli 300 eurolla vuodessa, jos ostosähkö maksaa siirtoineen ja veroineen 12 senttiä kilowattitunnilta.

21.1.2019

Toiminnantarkastajalla on tärkeä rooli taloyhtiössä

Toiminnantarkastaja varmistaa, että taloyhtiön hallinto on asianmukaisesti järjestetty ja toiminta lain ja yhtiökokouspäätösten mukaista. Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen kertoo, mistä lähteistä toiminnantarkastaja voi saada tietoa. Keskiviikkona ilmestyy Suomen Kiinteistölehden tammikuun numero.

18.12.2018

Automatiikka auttaa asumista

Pienet asumista ja kodin huoltoa helpottavat keksinnöt mielletään joskus ikääntyneiden ja toisaalta teknologiafriikkien jutuiksi. Ne auttavat kuitenkin meitä kaikkia tekemään arjesta mukavampaa ja turvallisempaa. Tästä kertoo artikkeli ”Kodin pienet automaattiset apulaiset”.  Pian posti kantaa kotiin Suomen Kiinteistölehden joulukuun numeron.