Puolen miljoonan maalämpöremontti ja korjaukset ilman asukkaiden omaa rahaa

Rivitaloyhtiö toteuttaa maalämpöhankkeen ja muita korjauksia 490 000 euron lainalla ja laskee samalla hoitovastikettaan. Yhtälön mahdollistaa remontointi maalämpöasennuksen rinnalla, kertoo Taloussanomat.

Helsingin Puistolassa vuonna 1984 rakennetun, 30 asunnon As. Oy Mielikinpuiston, maalämpöhanke alkoi viime vuonna. Taloyhtiö kilpailutti kaksi tarjousta, kun oli todettu, että öljylämmitysmuodon kulut olivat kasvaneet ja muitakin korjaustarpeita on.

Alkuvuonna talosta poistettiin öljykattilat ja kesällä taloyhtiö siirtyi maalämpöön. Yhtiölainaa otettiin 490 000, ja sillä hankittiin maalämmön lisäksi uudet ikkunat, pihan päällyste sekä korjattiin pieni putkirikko. Isännöitsijä Mika Rautio kertoo, että yhtään euroa ei tarvittu asukkailta, sillä lisäremontit menevät maalämmön piikkiin.

St1 Lähienergian toimitusjohtaja Kristian Savelan mukaan erityisesti öljy- ja kaasulämmitteisissä taloissa säästölukemat ovat erinomaisia maalämpöön vaihdettaessa. Lämmitystavan markkina on kasvanut erityisesti kivihiilen polttamisen kiellosta johtuen. Myös kaukolämmön kallistuminen kolmen viime vuoden aikana on lisännyt kiinnostusta, Savela kertoo.

Lue lisää Taloussanomista

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

yhteinen jätepiste

13.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiöiden yhteinen jätepiste säästää rahaa ja ympäristöä

Viisi vaasalaista taloyhtiötä rakensi uuden yhteisen jätepisteen entisten erillisten tilalle. Uuden jätepisteen Molok-syväkeräyssäiliöt vaativat tyhjennystä harvemmin, mikä säästää rahaa ja ympäristöä.

Molok

senioritalo

23.3.2023

Senioritalo taistelee tulvia vastaan

As Oy Kangasalan Hopeaharju koki toissa kesänä mittavat tulvavahingot, kun vesi nousi sen varastotiloihin. Taloyhtiön hallitus alkoi etsiä ratkaisuja, joilla tulvat saataisiin estettyä tulevaisuudessa. Kaupunkitulvat tulevat lisääntymään ilmastonmuutoksen ja maa-alueiden asfaltoinnin myötä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti