Lämpötilan nostaminen on monen mielestä hyvä asia, mutta laskeminen nostaa nopeasti negatiivista keskustelua. Ihmiset ovat niin tottuneita jopa 25 asteen lämpötilaan, että matalampi lämpötila tuntuu aluksi epämiellyttävältä. Samaan aikaan kuitenkin saatetaan pitää tuuletusikkunaa auki, jolloin lämpöä menee harakoille.
Energiansäästö ja lämmityksen säätäminen ovatkin taloyhtiöille melkoisen painin aihe. Huoneistokohtainen lämmönsäätäminen älylämmityksen avulla on kuitenkin yllättävän helppoa.
Lämpötilan säätäminen pelkän termostaatin avulla on hidasta. Muistaisitko esimerkiksi joka päivä ulos töihin lähtiessäsi säätää lämmitystä pienemmälle ja palatessasi taas suuremmalle? Lisäksi kotiin paluun jälkeen palelisit seuraavat pari tuntia.
Jos taloyhtiössä on käytössä älylämmityspalvelu, lämmityksen voi ohjelmoida pienemmälle aina aamuisin kotoa poistuessaan koko työpäivän ajaksi niin, että koti on kuitenkin lämmin, kun asukkaat palaavat sinne iltapäivällä. Tällöin lämmön säästäminen ei tunnu asumismukavuudessa millään tavalla.
Älylämmityksen ydin on oppiva tekoäly, joka kerää jatkuvasti tietoa muun muassa tilojen lämmönvaraavuudesta ja sääennusteesta. Näiden tietojen avulla esimerkiksi Wattinen-älylämmitys päättelee, miten kunkin huoneen lämmitystä pitää ohjata, jotta sekä asumismukavuus että kiinteistön lämmitysenergian käyttö optimoidaan. Ja oman asunnon tavoitelämpötilat voit säätää ja ajastaa omalla puhelimellasi.
Lue omataloyhtio.fi-lehden juttu kokonaan tästä!