Energian säästö

Uusimmat artikkelit

2.9.2021

Lämpöjen säätäminen alkaa taas – liian kylmä ja liian kuuma

Lämpötilan nostaminen on monen mielestä hyvä asia, mutta laskeminen nostaa nopeasti negatiivista keskustelua. Ihmiset ovat niin tottuneita jopa 25 asteen lämpötilaan, että matalampi lämpötila tuntuu aluksi epämiellyttävältä. Samaan aikaan kuitenkin saatetaan pitää tuuletusikkunaa auki, jolloin lämpöä menee harakoille.

3.8.2021

Asumisen päästöleikkaukset vaativat energiaremontteja

Kivihiili, öljy ja muut fossiiliset polttoaineet väistyvät rakennusten lämmityksessä, kun Euroopan unioni alkaa toteuttaa ilmasto-ohjelmaansa. Kiristetyt päästövähennystavoitteet tuovat muutoksia myös suomalaisten elämään muutenkin kuin bensan hinnannousuna. Väistämättömiä muutoksia on odotettavissa asumisen energiaratkaisuihin, kirjoittaa Helsingin Sanomat pääkirjoituksessaan.

15.12.2020

19 helsinkiläistaloa irti kaukolämpöverkosta

Maalämpöjärjestelmä ja ilmanvaihdon lämmöntalteenotto tuovat kahdelle energiaviisaalle taloyhtiölle yhteensä yli 200 000 euron säästöt vuotuisiin lämmityskuluihin. Joulukuussa 2020 Helsingin Suurmetsässä sijaitseva 270 asunnon asunto-osakeyhtiö Jakolehto irtautuu Helsingin kaukolämpöverkosta ja siirtyy uuteen hybridilämmitysjärjestelmään. Jakolehdon naapuri, 144 asunnon asunto-osakeyhtiö Jakometsä, seuraa perässä alkuvuodesta 2021.

27.11.2017

Energian säästäminen taloyhtiöissä kiinnostaa enemmistöä suomalaisista

Suomalaisia taloyhtiön osakkaita kiinnostaa energian säästö omassa taloyhtiössään. Tutkimuksen mukaan osakkaista 64 % on valmis investoimaan taloyhtiön energian säästöön tähtääviin hankkeisiin kustannussäästöjen saavuttamiseksi. Realia Isännöinti selvitti lokakuussa 2017 asunto-osakeyhtiössä asuvien suomalaisten näkemyksiä energian säästöön tähtäävistä hankkeista.

7.12.2016

Tamperelainen taloyhtiö säästää hybridiratkaisulla

Tampereen Peltolammilla sijaitsevan As Oy Pähkinäkujan kaukolämmönkulutus laski noin kahdella kolmasosalla 1400–1200 megawattitunnista 360–380 megawattituntiin, kun taloyhtiön pihamaalle porattiin maalämpökaivot ja katolle asennettiin aurinkokeräimet, kertoo Talotekniikka-lehti verkkosivuillaan. Lehden mukaan lämmitysjärjestelmän muutos tehtiin vuonna 1968 rakennettuun kiinteistöön, koska taloyhtiön energialasku oli lähes kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa vaikka itse kulutus ei ollut kasvanut. As Oy Pähkinäkuja koostuu kolmesta […]

1.12.2016

Kaamoksessa ei tarvitse tinkiä valaistuksesta

Moni luulee, että valojen sammuttelu on paras keino säästää sähkölaskussa. Todellisuudessa valaistukseen kuluu vain noin 10 prosenttia kodin energiasta. Energiaa säästävään valaistukseen liittyvät huonot kokemukset ovat pitkälti energiansäästölamppujen syytä.