Kuukauden kasvo: Sääntelyn uusimisella on kiire

sääntely

Kevät toi asuntomarkkinoille kaivattuja piristymisen merkkejä, vaikka kauppa hyytyikin alkuvuodesta. Alan keskusliitto toivoo maan uuden hallituksen tarttuvan rivakasti alan sääntelyyn. Muutokset ovat tarpeen asuntokaupan sujuvuuden parantamiseksi ja takaisin kasvu-uralle pääsemiseksi.

KUKA?

Tuomas Viljamaa

Ammatti: Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) toimitusjohtaja tammikuusta 2023 lähtien. Toiminut aiemmin kehitys- ja johtotehtävissä muun muassa Isännöintiliitossa ja Suomen Vuokranantajissa.

Koulutus: VTM, Turun yliopisto 2016. Pääaine poliittinen historia.

Asuu: Espoossa. Kolme 5–10-vuotiasta lasta.

Harrastukset: Penkkiurheilu, juoksu, hiihto, tennis, lukeminen, ruoanlaitto.

MIKÄ?

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto perustettiin vuonna 2008 kehittämään alan osaamista, koulutusta ja lainsäädäntöä. Liitto pyrkii vaikuttamaan kiinteistövälitysalan kehitykseen muun muassa osallistumalla alaa koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja lausuntojen valmisteluun sekä tuottamalla markkinatietoa. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto edustaa etujärjestönä lähes 3 500 ammattilaista.

Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppojen ja neliöhintojen lasku jatkui alkuvuodesta. Miltä loppuvuosi näyttää?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

huoneistotietojärjestelmä

22.8.2023

Kiinteistönvälittäjät huolissaan asuntolainojen tarjonnasta

Kiinteistönvälittäjät ovat huolissaan asuntorahoituksen tilanteesta. Asuntojen ostohalukkuus on noussut, mutta pankkien rahoitus on laskenut, selviää Suomen Kiinteistönvälittäjien markkinakatsauksesta.

kotivakuutus muutto

29.8.2023

Muista kotivakuutus muuton yhteydessä

Kotivakuutuksen on tärkeää olla voimassa myös muuton aikana sekä vanhassa että uudessa kodissa. Se kattaa sekä asunnon että tavarat, mikäli muutossa hajoaa jotain. Tavaroiden rikkoutuminen on yleisin muutossa tapahtuva vahinko.

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

suuret taloyhtiöt osakeluetteloiden siirto

9.8.2023

Isot taloyhtiöt kirivät kesällä osakeluetteloiden siirroissa

Noin 35 prosenttia taloyhtiöistä oli siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen huoneistotietojärjestelmään heinäkuun loppuun mennessä, kertoo Maanmittauslaitos. Erityisesti isot taloyhtiöt aktivoituivat siirroissa kesällä. Siirron voi tehdä maksuttomasti tämän vuoden loppuun mennessä.