Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto

Uusimmat artikkelit

19.2.2021

Asuntomarkkinat ovat muutakin kuin korkeita hintoja

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto kantaa huolta toimivan ja turvallisen asuntokaupan uhista samaan aikaan, kun eduskunta valmistautuu linjaamaan asuntopolitiikkaa yli kahden vaalikauden ajaksi seuraavalle kahdeksalle vuodelle. Asunnot rakennetaan vuosikymmeniksi ja noin 70 % niihin kertyvästä varallisuudesta on yksityistä, kuluttajien omistusta. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mielestä päätöksiä ei tulisi tehdä ilman perusteellista ymmärrystä sääntelyn vaikutuksista asuntojen vaihdantaan.

9.6.2020

Toukokuussa asuntoja myytiin kolmannes vähemmän kuin vuosi sitten

Käytettyjen asuntojen kaupassa oli laskua koko maan myynnissä viime vuoteen verrattuna 31,5 prosenttia. Kuun lopussa kauppamäärissä alkoi näkyä palautumisen merkkejä, tiedottaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL. Kerrostaloasuntojen myynti laski 30 prosenttia, rivitaloasuntojen 18 prosenttia ja omakotitalojen 24 prosenttia.

15.5.2020

Vanhojen asuntojen kauppa hyytyi huhtikuussa

Vanhoja asuntoja myytiin huhtikuussa 34 prosenttia vähemmän verrattuna vuoden takaiseen. Kerrostaloasuntojen myynti laski 37 prosenttia, rivitalojen myynti 32 prosenttia ja omakotitalojen myynti 29 prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL tiedottaa. Vielä maaliskuun alkupuolella asuntokauppa oli kovassa nousukiidossa.

17.4.2020

Asuntokauppa oli vilkasta alkuvuonna

Asuntokaupan ensimmäinen vuosineljännes oli vilkas. Tammi-maaliskuussa myytiin uusia ja vanhoja asuntoja neljä prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Uusia asuntoja myytiin  peräti 24 prosenttia edellisvuotta enemmän, ilmenee Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton asuntomarkkinakatsauksesta.

13.3.2020

Kiinteistönvälitysala varautuu koronavirukseen

Kiinteistönvälitysalan keskusliitto on laatinut koronavirusepidemiaan liittyen mallilauseen ostotarjouslomakkeeseen ja kauppakirjaan. Liitto suosittaa välittäjiä rajoittamaan ja siirtämään yleisnäyttöjä. Näytöillä tulee noudattaa viranomaismääräyksiä ja suosituksia muun muassa käsihygienian suhteen.

16.1.2020

Asuntokauppa yllätti vilkkaudellaan viime vuonna

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan vuosi 2019 oli asuntokaupan kannalta vilkas. Erityisesti vanhoilla asunnoilla oli kysyntää, kirjoittaa Kauppalehti. Kiinteistövälitysalan Keskusliiton tiedotteen (16.1.2020) mukaan vuosi 2019 oli asuntokaupan kannalta yllättävänkin vilkas.

22.8.2019

KVKL: Käytettyjen asuntojen kauppa vauhdittaa asuntomarkkinoita

Asuntokauppojen volyymi tammi–heinäkuussa 2019 oli noin kaksi prosenttia edellä vuoden 2018 vastaavasta ajankohdasta, arvioi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth. Erityisesti heinäkuu on ollut vilkasta aikaa asuntokaupoissa, sillä tammi–kesäkuussa oltiin vain prosentti edellä edellisvuotta. Asuntokaupan lukuja on kasvattanut käytettyjen asuntojen kauppa, uusien asuntojen kauppa on sen sijaan hiljentynyt.