Kuukauden kasvo: Riitaisat kokoukset vaativat johtajuutta

Taloyhtiöissä riidellään monenlaisista asioista. Suurin osa yhtiökokouksista sujuu rutiininomaisesti, mutta kiinteistöjuridiikan moniosaaja Petteri Kuhanen neuvoo taloyhtiöiden hallituksia ja puheenjohtajia varautumaan siihenkin, että käsiteltävät asiat kuumentavat tunteita.

KUKA?

Petteri Kuhanen

Ammatti: asianajaja, varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti. Jää kuluvana keväänä eläkkeelle. Yksi Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva perustajista ja osakkaista.

Asuu: eläkepäivinä talvet Espanjassa, kesät Kirkkonummella ja Savukoskella. Alkujaan kotoisin Mikkelistä.

Perhe: vaimo, kaksi aikuista lasta edellisestä avioliitosta sekä koira.

Harrastukset: golf, patikointi ja viinit.

MIKÄ?

Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva sai alkunsa vuonna 1999, kun opiskelu- ja työkaverukset, asianajajat Petteri Kuhanen, Ari Kanerva, Jarmo Asikainen ja Laura Veltheim-Asikainen päättivät yhdistää yritysjuridiikan osaamisensa. Kaikki kolme ovat toimineet juristeina Kiinteistöliitossa, Petteri Kuhanen päälakimiehenä. Nykyään asianajotoimisto työllistää yli 30 alan asiantuntijaa, ja sillä on toimistot Helsingissä ja Tampereella.

Miten taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan tulisi valmistautua yhtiökokoukseen?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Keskustelu

kommentoi

  1. Kyösti Romunen

    ”Avatkaa budjetin ja tilinpäätösten summat ja luvut, mitä kului ja mihin” 3/2023. Näin pitäisi toimia, kun ollaan avoimesti asioiden takana.

    Tykätty 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.

Kiinteistölehden kommentointiohjeet

Julkaisemme kommentteja arkipäivisin (pl. loma-ajat). Kommentoithan asiallisesti ja muut huomioon ottaen. Tämä kommenttikenttä on tarkoitettu yllä olevaa artikkelia koskevaa keskustelua varten. Täällä ei saa mainostaa eikä spämmätä. Emme myöskään vastaa tällä palstalla lakikysymyksiin tai korjaushankkeita koskeviin ongelmiin. Niihin saat apua Kiinteistöliiton neuvontapalveluista

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

etäyhteys yhtiökokouksessa

9.11.2022

Etäyhteys on oltava yhtiökokouksessakin

Asunto-osakeyhtiölain mukaan yli 30 huoneiston taloyhtiöiden on tarjottava etäyhteys yhtiökokouksessa. Kokous voidaan pitää myös kokonaan etänä, jos yhtiöjärjestys sen sallii. Etäosallistuminen voi tuoda yhtiökokouksiin jopa lisäaktiivisuutta.

on pieni taloyhtiö

2.9.2022

Etäkokoukset puhuttavat Taloyhtiökuplassa

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusimmassa jaksossa puhutaan taloyhtiöiden etäkokouksista. Heinäkuussa tuli voimaan asunto-osakeyhtiölain muutos, joka mahdollistaa pelkästään etäyhteydellä pidettävät yhtiökokoukset. Aiheesta keskustelevat Kiinteistöliiton lakimiehet Pauliina Haapsaari ja Minni Yli-Olli sekä Kuluttajaliiton lakimies Kristel Pynnönen.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.