riita

Uusimmat artikkelit

6.10.2020

Kiinteistöriidoista jopa 100 000 euron kulut

Oikeudenkäyntikulut riita-asioiden pääkäsittelyssä jatkavat yhä kasvuaan. Vasta julkaistun tutkimuksen mukaan käräjäoikeuksissa ratkaistujen riita-asioiden määrä on vähentynyt, mutta käsittelyaika on pidentynyt, kirjoittaa Taloussanomat. Tutkimus (edilex.fi) liittyy hallitusohjelman kirjaukseen oikeudenkäyntikuluriskin alentamiseksi.

11.4.2018

Taloyhtiöriidat – mikä ratkaisuksi?

Alkuvuodesta olen seisoskellut kylmissäni monen taloyhtiön pihalla pohtien sitä, mitä saa rakentaa ja mitä ei. Liian korkeaksi tehty terassi rumentaa maiseman ja ärsyttää naapuria – miksi ihmiset eivät ymmärrä yhteiselämän perussääntöjä? Pihariitojen sovittelu tuo hetkittäin mieleen opetustuokion, jossa opetetaan perusasioita siitä, miten toisia saa kohdella ja mitä kukin saa tehdä ylittämättä sanattomien sääntöjen rajoja.

18.10.2017

Riita sai uskomattomat mittasuhteet: oikeudenkäyntikulut jo 50 000 euroa

Helsingin hovioikeus palautti riita-asian takaisin käräjäoikeuteen. Käräjäoikeus ei ratkaissut muun muassa sitä, oliko näyttö huoneiston virheiden korjaustarpeesta riittävä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Riidan keskiössä on taloyhtiön huoneisto ja tarkemmin sen kunto sekä korjaus- ja kunnossapitovastuu.

31.8.2017

Kerrostalo halkesi Ulvilassa

1950-luvulla rakennetun kerrostalon toinen pääty painui ja aiheutti vakavia vaurioita rakenteisiin.Taloyhtiö joutui sulkemaan asuinhuoneistoja ja maksamaan korvauksia osakkeenomistajille, kirjoittaa Satakunnan Kansa. Kallis riita  päättyi taloyhtiön tappioon Ulvilassa, kun Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi Asunto Oy Ulvilan Finnepäkintie 30:n valituksen asiassa, joka koski vesilain mukaista korvausta. Korvausvaatimuksessa oli kysymys erittäin vakavista rakenteellisista vaurioista, jotka todettiin taloyhtiön  omistamassa A-talossa […]

27.4.2017

Naapurisopu koetuksella taloyhtiössä

Taloyhtiöissä kiistellään paljon, ja toisinaan melko mitättömistäkin asioista. Naapurisopu on koetuksella, jos naapurista kantautuu ääniä tai jos oma tahto tulee jyrätyksi yhtiön päätöksenteossa. Emmekö me suomalaiset osaa enää asua yhdessä?

16.3.2017

Juristikorttia heilutetaan taloyhtiöissä entistä herkemmin

Asukkaat ovat yhä tietoisempia oikeuksistaan. Kiistoissa oma etu menee kuitenkin usein yhteisen edun edelle, kirjoittaa Taloussanomat. Taloyhtiöiden osakkaat uhkailevat erimielisyyksissä aiempaa herkemmin hallituksen jäseniä, koko taloyhtiötä ja muita osakkaitakin juristeilla ja oikeustoimilla.