Kuukauden kasvo: ”Pitäkää fokus hyvässä taloudenpidossa”

taloyhtiöiden suurimpia haasteita

Energiatehokkuus, sähköautojen latauspisteiden rakentaminen ja uusien ikäluokkien houkutteleminen mukaan hallituksiin ovat taloyhtiöiden lähivuosien suurimpia haasteita.

KUKA?

Kai lahtonen

AMMATTI: Yli 40 vuoden työura lääke- ja bioalan kansainvälisissä johtotehtävissä, nyt eläkkeellä. Toiminut As Oy Linnankatu 8:n hallituksessa yhteensä 25 vuotta, josta 21 vuotta puheenjohtajana. Lisäksi ollut hallituksessa kahdessa muussa Turun ydinkeskustan asunto-osakeyhtiössä.

KOULUTUS: KTM, FM, Turun kauppakorkeakoulu ja Turun yliopisto. LKV-tutkinto 1988.

HARRASTUKSET: Tietokirjat, mökkeily, kuntokävely ja suomalaiset pörssiosakkeet.

MIKÄ?

As Oy Linnankatu 8 sijaitsee Turun ydinkeskustassa, Aurajoen tuntumassa. Yhtiössä on 81 asuinhuoneistoa ja noin 100 asukasta. Yhtiön hallinnassa on 12 liiketilaa. Rakennuksen paikalla sijaitsi aiemmin 1900-luvun vaihteessa valmistunut Junneliuksen jugendkivitalo. Vuonna 1962 valmistuneen nykyisen asuin- ja liiketalon on suunnitellut arkkitehti Pekka Pitkänen.

Miksi osakkaan kannattaa osallistua taloyhtiönsä yhtiökokouksiin ja hallitukseen?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

tilinpäätös

8.3.2023

Näin tulkitset taloyhtiön tilinpäätöstä

Taloyhtiön tilinpäätös voi nyt hetkellisesti painua miinukselle. Sen perusteella ei kannata tehdä hätiköityjä ratkaisuja, jos vain vastikerästit pysyvät kurissa, yhtiöllä on kolmen kuukauden talouspuskurit ja kasvaneille menoille löytyy pitävä selitys.

taloyhtiö hallitus

26.5.2023

Kuukauden kasvo: Taloyhtiö olemme me

Taloyhtiöiden hallituksiin tarvitaan kokemusta edustavien senioreiden lisäksi uusia näkökulmia tuovia nuoria osakkaita. Hallitukseen haluavalle riittää, kun on kiinnostunut taloyhtiön asioista ja seuraa asuntopolitiikkaa ja taloutta.