Kuukauden kasvo: ”Pitäkää fokus hyvässä taloudenpidossa”

taloyhtiöiden suurimpia haasteita

Energiatehokkuus, sähköautojen latauspisteiden rakentaminen ja uusien ikäluokkien houkutteleminen mukaan hallituksiin ovat taloyhtiöiden lähivuosien suurimpia haasteita.

KUKA?

Kai lahtonen

AMMATTI: Yli 40 vuoden työura lääke- ja bioalan kansainvälisissä johtotehtävissä, nyt eläkkeellä. Toiminut As Oy Linnankatu 8:n hallituksessa yhteensä 25 vuotta, josta 21 vuotta puheenjohtajana. Lisäksi ollut hallituksessa kahdessa muussa Turun ydinkeskustan asunto-osakeyhtiössä.

KOULUTUS: KTM, FM, Turun kauppakorkeakoulu ja Turun yliopisto. LKV-tutkinto 1988.

HARRASTUKSET: Tietokirjat, mökkeily, kuntokävely ja suomalaiset pörssiosakkeet.

MIKÄ?

As Oy Linnankatu 8 sijaitsee Turun ydinkeskustassa, Aurajoen tuntumassa. Yhtiössä on 81 asuinhuoneistoa ja noin 100 asukasta. Yhtiön hallinnassa on 12 liiketilaa. Rakennuksen paikalla sijaitsi aiemmin 1900-luvun vaihteessa valmistunut Junneliuksen jugendkivitalo. Vuonna 1962 valmistuneen nykyisen asuin- ja liiketalon on suunnitellut arkkitehti Pekka Pitkänen.

Miksi osakkaan kannattaa osallistua taloyhtiönsä yhtiökokouksiin ja hallitukseen?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

20.1.2022

Lämpöpumppujen myynti kasvoi 25 prosenttia

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry:n tilastojen mukaan viime vuonna asennettiin 130 000 lämpöpumppua ja niihin investoitiin 800 miljoonaa euroa. Suurin investointiryhmä oli pientalojen ja kerrostalojen omistajat. SULPUn laskelmien mukaan Suomen reilun 1,2 miljoonan lämpöpumpun investoinnin kokonaisarvo on jo 7 miljardia euroa.