Taloyhtiön peruskorjauksen yhteydessä kannattaa uudistaa myös sisäverkko

Sisäverkko on osa kiinteistön perusvarustusta, jonka pitää olla kunnossa siinä missä kohteen sähköjärjestelmänkin. Näin ollen myös sisäverkosta täytyy pitää huolta, ja tämän kokonaan uudistamisella kohteeseen voidaan mahdollistaa jopa uusia palveluita. Mitä sisäverkolla sitten tarkoitetaan ja mitä sille kannattaa tehdä?

”Kiinteistön sisäverkoilla tarkoitetaan kiinteistön sisäisiä viestintäverkkoja, joissa välitetään televisio-, laajakaista- ja puhelinpalveluja”, kertoo DNA:n liityntäverkkojen ja laitetilojen osastopäällikkö Ari Kurkela.

Sisäverkkoja voidaan joko uudistaa tai kunnostaa. Uudistamisella tarkoitetaan sisäverkkojen kokonaan uudelleen rakentamista, kun taas kunnostamisessa vanha sisäverkko ainoastaan kunnostetaan viestintäviraston määrittelemien minimitasojen mukaisesti. Uudistetut sisäverkot mahdollistavat nopeammat, laadukkaammat ja häiriöttömämmät yhteydet, kun sisäverkon vanha tekniikka ei enää pysty vastaamaan nykyisiin kapasiteetti- ja laatuvaatimuksiin.

”Jos taloyhtiössä on suunnitteilla suurempi remontti, on järkevää pohtia, kannattaisiko sisäverkko uudistaa samalla. Kokonaiskustannukset pienenevät pitkässä juoksussa, kun sisäverkkojen uudistaminen yhdistetään esimerkiksi putkiremonttiin – tällöin kaapelireitit ovat jo valmiiksi auki, jolloin sisäverkot on helppo uudistaa tai kunnostaa samalla”, Kurkela kertoo.

Sisäverkkoa ei välttämättä aina tarvitse uudistaa, jos tämä ei ole järkevä ratkaisu. Sisäverkon kunnostamista voidaan harkita esimerkiksi silloin, jos sen toiminnassa havaitaan merkittäviä ongelmia.

”Sisäverkon kunnostamisella voidaan esimerkiksi muuttaa antennisisäverkon rakennetta tai uusia verkon eri komponentteja, kuten antennirasioita ja kaapeleita”, Kurkela kertoo.

Remonttitöiden yhteydessä taloyhtiön kannattaa myös selvittää, mitä uusia palveluita sisäverkon uudistaminen mahdollistaisi. DNA:n taloyhtiömyynti auttaa isännöitsijöitä tai taloyhtiöitä kaikissa tietoliikenne- ja televisioasioissa.

DNA:n kiinteistötuotemyynti on apuna myös sisäverkon kunnostamiseen tai uudistamiseen liittyvissä kysymyksissä. Kysy neuvot ja vinkit suunnitteluun meiltä: dna.fi/taloyhtiomyynnin-yhteystiedot.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

DNA

DNA on asumisen avulias kumppani, jolta taloyhtiö saa kiinteän laajakaistan markkinajohtajan varmat ja nopeat yhteydet joka kodin tarpeisiin tänään ja tulevaisuudessa. Tutustu myös DNA:n älylämmityspalvelu Wattiseen. Se lisää asumismukavuutta ja parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Luotettavan kumppanin kanssa sujuvan asumisen asiat hoituvat mutkattomasti sillä avuliaisuus on DNA:ssamme.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

taloyhtiön korjaushankkeen osapuolet

17.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä ovat taloyhtiön korjaushankkeen osapuolten tehtävät?

Taloyhtiön korjaushankkeisiin osallistuu hallituksen ja isännöitsijän lisäksi monenmoista muutakin tekijää. Heillä kaikilla on tärkeä osa korjaushankkeessa, mutta miten osapuolten roolit ja tehtävät jakautuvat tarkemmin?

Raksystems