Koulutus ja laatu ovat Saumalaakson toiminnassa avainasemassa

Koulutuksella osaavia ammattilaisia työmaille

Saumalaakso on ollut koko olemassaolonsa ajan vahvasti mukana kehittämässä alaa. Tunnistimme tarpeen kehittää saumaajien osaamista ja ammattitaitoa. Perinteisesti saumaajan työ on opittu tekemisen kautta, eikä alalle ollut omaa koulutusta. Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että alalla toimivien ammattitaito on kirjava. Rakenteiden tiiviyden kannalta on kuitenkin aidosti merkitystä sillä, kuka työn tekee. Siksi olimme aikanaan mukana perustamassa kansallista saumaajien koulutusta, joka takaa saumaajien ammattitaidon tason ja jatkuvan kehittymisen. Koulutuksen tarkoituksena on ensisijaisesti edistää alaa, sen profiilia ja nostaa tehtyjen töiden tasoa. Koulutus mahdollistaa, että kaikki voittavat. Asentajat saavat ammattitutkinnon todistuksena osaamisesta, tilaajat laadullisesti parempaa työtä ja työnantajat ammattimaisesti toimivia ja ajattelevia työntekijöitä. Koulutus onkin saanut alalla aikaan ison harppauksen.

Koulutus kulkee nykyään nimellä Rakenteiden saumaajan henkilösertifikaatti, ja sitä järjestää Työtehoseura. Sertifikaatin myöntää Suomen Laatusertifiointi.

Lisätietoa Rakenteiden saumaajan henkilösertifikaattikoulutuksesta Työtehoseuran sivuilla:

https://www.tts.fi/lyhytkoulutukset/rakennusalan_sertifikaatit_ja_patevyydet/sertifikaatit_ja_patevyydet/rakenteiden_saumaajan_henkilosertifikaatti

Laatu kaiken keskiössä

Yhdistämme ammattiasentajan taidot, oikeat työtavat, kestävät työvälineet, modernin kaluston sekä laadukkaat tuotteet toimivaksi kokonaisuudeksi. Panostamme korkealaatuisiin tuotteisiin sekä palvelevaan ja osaavaan henkilökuntaamme. Laatupolitiikkamme voi kiteyttää seuraavasti: tuotamme palveluja kannattavalla liiketoiminnalla, pysymme aikataulussa ja suoritamme työtehtävät sopimuksen mukaisesti. Teemme työmme kerralla valmiiksi ja toteutamme työmaamme niin asiakasystävällisesti kuin mahdollista. Periaatteemme on, että jokainen vastaa omasta työsuorituksestaan ja sen laadusta. Tämä koskee niin meitä itseämme kuin mahdollisesti käyttämäämme alihankkijaa, joka on sitoutunut yhtiömme laatupolitiikan mukaiseen toimintaan.

www.saumalaakso.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

Rakentamisen laatu

28.9.2022

Kuukauden kasvo: Rakentamisen laadun edistäjä

Rakentamisen Laatu RALA ry:n uusi toimitusjohtaja Kirsi Hautala kertoo, mihin suuntaan RALA tulee tulevina vuosina kehittymään. Varmaa on, että se tulee edelleen toimimaan kestävän ja laadukkaan rakentamisen edistäjänä.

taloyhtiö palvelut kiinteistöala

27.5.2022

Mitä taloyhtiön kannattaa muistaa palveluita ostaessa?

Taloyhtiöt tarvitsevat monia ulkopuolisten tuottamia palveluita muun muassa kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin. Siksi ne ovat merkittävä kiinteistöalan työllistäjä. Mutta mitä palveluita ostaessa on hyvä muistaa?

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Elastinen saumaus on yksi rakentamisen tärkeimmistä työvaiheista

Elastista saumausta pidetään valitettavan usein toissijaisena työvaiheena: pakollisena pahana ja välttämättömänä kulueränä, joka pitäisi saada tehtyä mahdollisimman halvalla. Saumaajia ei mikään oppilaitos valmista, joten alalla on paljon ammattitaidottomuutta ja mutu-tietoa. Saumaustöitä tekeekin monesti täysin ammattitaidoton tekijä, vaikka saumauksien onnistuminen on talon elinkaaren kannalta yksi tärkeimmistä työvaiheista.

Saumalaakso

Saumaus on ympäristöystävällistä

31.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Saumaus on ekoteko

Saumauksessa käytettävät materiaalit kehittyvät jatkuvasti ekologisemmiksi. Saumalaaksokin sitoutuu noudattamaan toiminnassaan ympäristöystävällisiä menettelyjä ja etsimään ekologisia ratkaisuja.

Saumalaakso