Koulutus ja laatu ovat Saumalaakson toiminnassa avainasemassa

Koulutuksella osaavia ammattilaisia työmaille

Saumalaakso on ollut koko olemassaolonsa ajan vahvasti mukana kehittämässä alaa. Tunnistimme tarpeen kehittää saumaajien osaamista ja ammattitaitoa. Perinteisesti saumaajan työ on opittu tekemisen kautta, eikä alalle ollut omaa koulutusta. Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että alalla toimivien ammattitaito on kirjava. Rakenteiden tiiviyden kannalta on kuitenkin aidosti merkitystä sillä, kuka työn tekee. Siksi olimme aikanaan mukana perustamassa kansallista saumaajien koulutusta, joka takaa saumaajien ammattitaidon tason ja jatkuvan kehittymisen. Koulutuksen tarkoituksena on ensisijaisesti edistää alaa, sen profiilia ja nostaa tehtyjen töiden tasoa. Koulutus mahdollistaa, että kaikki voittavat. Asentajat saavat ammattitutkinnon todistuksena osaamisesta, tilaajat laadullisesti parempaa työtä ja työnantajat ammattimaisesti toimivia ja ajattelevia työntekijöitä. Koulutus onkin saanut alalla aikaan ison harppauksen.

Koulutus kulkee nykyään nimellä Rakenteiden saumaajan henkilösertifikaatti, ja sitä järjestää Työtehoseura. Sertifikaatin myöntää Suomen Laatusertifiointi.

Lisätietoa Rakenteiden saumaajan henkilösertifikaattikoulutuksesta Työtehoseuran sivuilla:

https://www.tts.fi/lyhytkoulutukset/rakennusalan_sertifikaatit_ja_patevyydet/sertifikaatit_ja_patevyydet/rakenteiden_saumaajan_henkilosertifikaatti

Laatu kaiken keskiössä

Yhdistämme ammattiasentajan taidot, oikeat työtavat, kestävät työvälineet, modernin kaluston sekä laadukkaat tuotteet toimivaksi kokonaisuudeksi. Panostamme korkealaatuisiin tuotteisiin sekä palvelevaan ja osaavaan henkilökuntaamme. Laatupolitiikkamme voi kiteyttää seuraavasti: tuotamme palveluja kannattavalla liiketoiminnalla, pysymme aikataulussa ja suoritamme työtehtävät sopimuksen mukaisesti. Teemme työmme kerralla valmiiksi ja toteutamme työmaamme niin asiakasystävällisesti kuin mahdollista. Periaatteemme on, että jokainen vastaa omasta työsuorituksestaan ja sen laadusta. Tämä koskee niin meitä itseämme kuin mahdollisesti käyttämäämme alihankkijaa, joka on sitoutunut yhtiömme laatupolitiikan mukaiseen toimintaan.

www.saumalaakso.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

Rakentamisen laatu

28.9.2022

Kuukauden kasvo: Rakentamisen laadun edistäjä

Rakentamisen Laatu RALA ry:n uusi toimitusjohtaja Kirsi Hautala kertoo, mihin suuntaan RALA tulee tulevina vuosina kehittymään. Varmaa on, että se tulee edelleen toimimaan kestävän ja laadukkaan rakentamisen edistäjänä.

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

24.5.2023

Kattoyritykselle yhteisösakkoja puutteista työturvallisuudessa

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kattoalan yritykselle 25 000 euron yhteisösakot työturvallisuuspuutteista. Yrityksellä on takanaan lukuisia aiempia yhteisösakkoja. Erityisesti puutteita oli putoamissuojauksessa ja asbestityön turvallisuudessa.

harmaan talouden torjunta

5.5.2023

Harmaan talouden torjunta huomioitava rakennusurakoissa

Taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa huomioon harmaan talouden torjunta hankkiessaan palveluja ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Hallituksen kannattaa palkata ulkopuolinen projektijohtaja valvomaan urakoitsijan valintaa.