Havaitse kiinteistön vesivuoto ajoissa

vesivuoto

Piilevä vesivuoto voi huomaamatta tehdä pitkään tuhojaan. Smartvattenin päävesimittauspalvelu valvoo vedenkulutusta ja auttaa estämään mittavat korjauskustannukset.

Vesivuotoja sattuu kiinteistöissä yllättävän usein. Suomessa tapahtuu päivittäin yli 100 vesivahinkoa, joten vuodot ovat kiinteistöille merkittävä riski.

Runkoputkessa piilevä vuoto voi olla hankala havaita, ennen kuin vesi on jo ehtinyt aiheuttaa ison korjauslaskun. Huomaamatta jääneen pienenkin vesivuodon korjaaminen maksaa yleensä useita tuhansia. Suomessa vesivahingoista aiheutuu kiinteistönomistajille vuosittain jopa yli 200 miljoonan euron kustannukset.

Siksi vedenkulutuksen seuraaminen onkin paras tapa estää vuodot ja välttyä aikaa sekä rahaa vieviltä korjausurakoilta. Smartvattenin päävesimittauspalvelun avulla voit seurata, mitata ja analysoida kiinteistösi vedenkulutusta, havaita vuodot ja estää mittavat vesivahingot.

Automaattiset vuotohälytykset etäluentajärjestelmällä

Smartvattenin päävesimittauspalvelu seuraa jatkuvasti vedenkulutusta ja ilmoittaa kaikista järjestelmässä havaituista poikkeamista ja vuodoista. Kiinteistön päävesimittariin asennetaan optinen plug-n-play-lukija, joka digitalisoi vesimittarin lukemat ja kirjaa kulutustiedot automatisoidusti reaaliajassa.

Smartvattenin päävesimittauspalvelu:

  • Kerää vedenkulutustiedot reaaliajassa.
  • Toimii lähes kaikkien mittareiden kanssa kaikkialla maailmassa.
  • Sisältää useita API-integraatioita.
  • Auttaa kiinteistönomistajia saavuttamaan ESG-tavoitteensa.
vesivuoto

Vedenkulutusdata on luettavissa ja analysoitavissa pilvipohjaisessa ja helppokäyttöisessä ohjelmistossa, Smartvatten Hubissa, missä ja milloin vain. Smartvatten Hub on modulaarinen alusta, joka sisältää kaiken, mitä kiinteistösi tarvitsee: päävesimittauspalvelun, tilakohtaisen vedenmittauspalvelun sekä lisäpalvelut. Palvelu kattaa koko kiinteistön vedenmittauksen niin huoneistoissa kuin erillisissä tiloissa.

Analysoi, ymmärrä ja säästä rahaa

Yli 15 000 kiinteistöä mittaa kulutustaan Smartvattenin päävesimittauspalvelun avulla. Vuotojen havainnoinnin lisäksi Smartvatten auttaa kiinteistönomistajia ja taloyhtiöitä myös ymmärtämään ja optimoimaan vedenkulutustaan.

vesivuoto

Kun ymmärrys kulutusdatasta kasvaa, on datan pohjalta helppo tehdä vesitaloutta tehostavia, rahanarvoisia päätöksiä. Päävesimittauspalvelun avulla on helppoa seurata, mitata ja analysoida kiinteistön vedenkulutusta, ja asiantunteva asiakaspalvelutiimi auttaa kiinteistön vesitehokkuuden parantamisessa ja vedenhukasta syntyvien kustannusten pienentämisessä.

Reaaliaikaiset tiedot ja parempi käsitys vedenkulutuksesta auttavat säästämään vettä, energiaa ja rahaa sekä välttämään vuodot. Lue Smartvattenin palveluista tarkemmin täältä ja kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Smartvatten

Smartvatten on kasvava vuonna 2013 perustettu Pohjois-Euroopan johtava vesitehokkuusteknologian toimittaja. Kehitämme, valmistamme ja myymme kiinteistöalalle ja vesilaitossektorille tuotteita ja palveluita, jotka kattavat veden koko kiertokulun. Luomme vesitehokkaan tulevaisuuden, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuulliseen käyttöön pyritään jatkuvasti ja kaikkialla maailmassa. Meillä on yli 110 työntekijää kahdeksassa eri maassa ja toimitilat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa ja Saksassa. Olemme yritys, jossa niin työntekijät kuin sidosryhmämme ovat sitoutuneita auttamaan globaalin vesikriisin ratkaisemisessa yhdessä innostuen, asiantuntevasti, yhteistyöllä ja vastuullisesti.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

22.2.2023

Kuukauden kasvo: Asuntokauppa on suurten tunteiden laji

Toimittaja Jaakko Loikkanen tuntee kiinteistönvälittäjän työn, sillä hän vietti lapsena paljon aikaa kiinteistönvälittäjänä toimivan äitinsä työpaikalla. Hän kokosi kiinteistönvälittäjien parhaat kertomukset työstä keväällä ilmestyvään kirjaan.

omatoiminen kiinteistönhoito

19.7.2023

Muista turvallisuus omatoimisessa kiinteistönhoidossa

Pienissä taloyhtiöissä asukkaat vastaavat usein itse kiinteistönhoidosta. Kaikkia töitä ei kuitenkaan voi tehdä itse, vaan jotkut työt on jätettävä ammattilaisille. Omatoimisen kiinteistönhuoltajan on tiedettävä, mitä tekee, jotta vahingot eivät ole säästöä suuremmat.

kolme askelta

3.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kolme askelta kattaa katon koko elinkaaren kustannustehokkaasti

Tarkastus, korjaus ja huolto – kolme askelta kohti toimivaa vesikattoa. Säännöllisellä seurannalla ja ylläpidolla voidaan varmistaa, että vesikatto kestää koko sen suunnitellun elinkaaren ajan ja suuremmilta yllätyksiltä sekä turhilta kustannuksilta voidaan välttyä.

Kattotutka Oy

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti