Kangasalan kunta velvoitti vuonna 2012 pariskuntaa lopettamaan loma-asuntonsa luvattoman käytön vakituisena asuntona uhkasakolla. Kunnan päätös pysyi voimassa hallinto-oikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa, kirjoittaa Talouselämä.
Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen kunnan päätöksestä, sillä sen mukaan pariskunta oli asunut vakituisesti mökillään useita vuosia, eikä mökille ei oltu haettu lupaa käyttötarkoituksen muuttamiseksi pysyvään asumiseen.
Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Seija Tuulentien mukaan ympärivuotisenkaan oleskelun omalla kesämökillä ei pitäisi olla ongelma, jos on vakituinen asunto muualla ja siellä kirjoilla. Sen sijaan, jos kyse on loma-asunnoksi kaavoitetusta asunnosta, voi tulla ongelmia. Niihin ei saa vakituista osoitetta, Tuulentie sanoo.
Vapaa-ajan asukkaiden liitto ry:n puheenjohtaja Tapio Tervo ei usko, että kukaan valvoo, paljonko ihmiset ovat kesämökillään.
Vuonna 2017 tullut asetus vakinaisti käytäntöjä, jotka liittyvät vapaa-ajan asunnon muuttamiseen vakinaiseksi asunnoksi. Kunnille jäi jonkin verran vapauksia siihen, suostuvatko ne muutokseen. Vain vähän mökkejä on muutettu vakinaisiksi asunnoiksi, Tervo sanoo.
Lue lisää täältä.
Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.
Luo tunnus Kirjaudu sisään