Kotitalousvähennyksen taso on jämähtänyt

Kotitalousvähennyksen määrä pysyy kolmatta vuotta peräkkäin samalla tasolla, joten vuonna 2016 kotitalousvähennystä voi verotuksessaan hakea 2400 euroa omavastuun pysyessä 100 eurossa. Koska kotitalousvähennys on henkilökohtainen, voi samassa taloudessa asuva pariskunta saada yhteensä 4 800 euron vähennykset per vuosi.

Kotitalousvähennystä voi saada mm. kodin taloteknisiin korjaus- ja huoltotöihin niin kotona kuin vapaa-ajanasunnoillakin. Lämmitystapamuutokset esim. sähkö- tai öljylämmityksestä aurinko- ja maalämpöön, termostaattisten patteriventtiiliventtiilien uusiminen, ilmanvaihtokanavien puhdistus, kylpyhuoneen ja WC-tilojen uusiminen, kaikki asumismukavuutta ja asukkaiden kustannuksia säätäviä toimenpiteitä ja mahdollista toteuttaa kotitalousvähennystä hyväksikäyttäen.

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n lakimies Pia Kilpeläinen vinkkaa, että jos kovat pakkaset ovat saaneet miettimään kodin lämmitystavan muutosta tai muuten vain energiankulutus mietityttää, kannattaa lämmitystapa muutoksen suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin ja muistaa, että remonttiin kuuluvaan työn osuuteen on mahdollista saada kotitalousvähennystä ja remontin kuluja voi hyvällä suunnittelulla jakaa useammalle vuodelle.

Kotitalousvähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus on maksettu, joten hyvin ajoitetusta remontista voi saada vähennystä kahtena eri vuonna. Kilpeläinen kuitenkin huomauttaa, että remontin ajoituksessa kannattaa olla tarkkana, koska verottaja voi katsoa laskutuksen keinotekoista jakamista kahdelle vuodelle veronkierroksi, jos remonttiin kuuluva työ ei todellisuudessa ajoitu vuodenvaihteeseen. Jos remonttiin kuuluvaa työtä tehdään osittain kahden vuoden puolella, silloin ei jälkeenpäin voi sanoa, että kyse olisi keinottelusta. Isoissa remonteissa kannattaakin etukäteen sopia, että laskutus tapahtuu useammassa erässä töiden etenemisen mukaan, vinkkaa Kilpeläinen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

kaukolämmön perusmaksu

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Miten pienentää taloyhtiön kaukolämmön perusmaksua

Säästöjä tavoitellessa kannattaa kaukolämmön kulutuksen vähentämisen lisäksi huomioida perusmaksuosuus. Kaukolämmön perusmaksua voi pienentää tasoittamalla kulutuspiikkejä ja parantamalla jäähtymää.

Wattinen

vastuunjako

8.6.2023

Vastuunjako vaatii pykälätuntemusta

Taloyhtiön ja osakkaiden kunnossapidon vastuunjaosta säädetään asunto-osakeyhtiölaissa. Sen mukaan osakas vastaa huoneistonsa sisäpuolisten osien kunnossapidosta, yhtiö puolestaan rakenteista, ulko-ovista, ikkunoista, eristeistä sekä perusjärjestelmistä.

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti